Διαχειρίστηκαν τα προβλήματα τους και προστάτεψαν τα κεκτημένα τους

Δημήτρης Μπούζας14 Φεβρουαρίου 2022

Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Θα έλεγε κανείς πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι, το οποίο από θεωρητικά εύκολο έγινε δύσκολο, ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν σφίχτηκε και δεν καρδιοχτύπησε. Κι αυτό, γιατί έβλεπε πως στο βασικό σχήμα που επέλεξε ο κόουτς ολοφάνερα αποτυπωνόταν τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με τις απουσίες των δύο πιο φορμαρισμένων παικτών του (Κούρτιτς και Ίνγκασον) όπως επίσης και τη σκοπιμότητα της διαχείρισης ενόψει της ευρωπαϊκής υποχρέωσης του απέναντι στην Μίντιλαντ. 

Παράλληλα και αν εξαιρέσεις την ανεξήγητη χρησιμοποίηση του Μουργκ, το σχήμα ανταποκρίθηκε σαφέστατα όχι εντυπωσιακά αλλά όμως με εξαιρετική ψυχραιμία και σοβαρότητα. Το εύθραυστο 1-0 που ήταν επόμενο να προκαλέσει κάποιες αρριθμίες και κενά σταθερής απόδοσης, δεν παρατηρήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο ρυθμός έστω και όχι πολύ εξαιρετικός, διατηρήθηκε και οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν συνοδεύονταν και από πάθος και από πειθαρχία. Οι νικητές δεν είχαν βέβαια την εικόνα προηγούμενων εμφανίσεων, όμως διατήρησαν μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία, αποφεύγοντας λάθη και δύσκολες καταστάσεις. 

Επαναλαμβάνουμε, δεν είδαμε καμία σπέσιαλ εμφάνιση. Είδαμε όμως μια πολύ έξυπνη διαχείριση που δεν ανέβασε βέβαια το σκορ, αλλά υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα «κεκτημένα». Το τρίβαθμο δηλαδή και την καλή ψυχολογία. Κάτι που τα χρειαζόταν η ομάδα, έχοντας μπροστά δύο πολύ σημαντικούς αγώνες. Ο ένας για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και ο άλλος για το εθνικό πρωτάθλημα. Οι «γνωρίζοντες...μπαλίτσα» όπως θα έλεγε ο συγχωρεμένος ο Αλέφαντος, ασφαλώς από το χθεσινό παιχνίδι θα κράτησαν την παρουσία του Σοάρες στο λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε. Χωρίς καμία αντίρρηση το αποτύπωμα που άφησε ήταν εντυπωσιακό. Ναι, σε αυτόν τον λίγο χρόνο έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του. 

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πασχαλάκης κράτησε και πάλι τους συμπαίκτες του εντός των πλαισίων της καλής ψυχολογίας, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του στην μοναδική επικίνδυνη φάση των φιλοξενούμενων. Ο Σάστρε κοντρολαρισμένος παίκτης, πιστώνεται και με την ασίστ του γκολ της νίκης με την εξαιρετική σέντρα, που έστειλε την μπάλα συστημένη σχεδόν στο κεφάλι του Κρέσπο. Ο Βιεϊρίνια στάθηκε πολύ καλά, όπως και ο σκόρερ Κρέσπο, μαζί με τον παρτενέρ του Μιχάι. Σταθερός και ουσιώδης ο Τσιγγάρας, μαχητικός αλλά αναιτιολόγητα χασογκόλης ο Αουγκούστο. 

Παρουσία έντονη από τον Μιτρίτσα που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του. Μπλοκαρισμένος ο Άκπομ, έσπασε πολλές φορές όμως το αμυντικό οχυρό των Αθηναίων. Στο κυριακάτικο παιχνίδι οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να δουν τρεις παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας τους (Χαρίσης, Χατζηισαϊας, Τζοβάρας). Παράλληλα με την ευκαιρία αυτή, ήρθε στη θύμιση τους με ποιον τρόπο απαξιώθηκε με αλεπάλληλους δανεισμούς, ένας παίκτης που θα μπορούσε να αφήσει εποχή. 

Αναφερόμαστε στο μεγάλο τελέντο που λέγεται Χαρίσης. Το πως χάθηκε ο παίκτης είναι γνωστό, όπως επίσης γνωστό είναι, ότι μαζί με τον Τσίμιροτ θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα εκπληκτικό δίδυμο αρκετών χρόνων για τον άξονα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε δυσκολίες. Δεν υπάρχουν παράπονα από καμία ομάδα. Κάτι, που ασφαλώς σημαίνει ότι τα πήγε καλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.