Δεύτερο σοκ! Πάγωσε η Ελλάδα! Μετά τον Άλκη και ο Αλέξανδρος

Δημήτρης Μπούζας03 Φεβρουαρίου 2022

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από τον πρώτο κεραυνό που μας χτύπησε με την αποτρόπαιη δολοφονία και ήρθε ο δεύτερος για να ισοπεδώσει ότι απέμεινε μέσα μας σαν απαντοχή, για να αντέξουμε τη διπλή συμφορά. Μετά τον Άλκη που τον θέρισαν σαν στάχυ, ένα λεβεντόπαιδο σωριάστηκε άψυχο μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του. Η κακιά μοίρα χτύπησε αδιάκριτα, δολοφονικά και αλύπητα το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η αγωνιστική που θα έκλεινε σήμερα τον κύκλο της (σ.σ αναβλήθηκε η αναμέτρηση Ατρομήτου – Λαμίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους) θα μείνει σημαδεμένη, στιγματισμένη και θα καταχωρυθεί σαν αποφράδα, τραγική και θανάσιμη, από τις δύο συγκλονιστικές αυτές απώλειες. 

Το να επιχειρήσουμε, ή μαλλον το να προσπαθήσουμε εμείς σήμερα να σας δώσουμε μια εικόνα από ένα παιχνίδι που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της, ειλικρινά μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε απλά να το χαρακτηρίσουμε άβολο, γιατί στα αλήθεια είναι κάτι τελείως διαφορετικό, πιστεύουμε και σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο. Έχει σχέση με την ψυχολογία μας και με τα συναισθήματα μας.

Ειναι μεγάλος ο πόνος, βαριές οι σκέψεις και αξεπέραστοι οι προβληματισμοί. Να πούμε τι μετά από όλα αυτά που συνέβησαν; Να μιλήσουμε για μπάλα; Τυπικά και μόνο θα το κάνουμε (αυτή είναι η απόφαση μας) γράφοντας μόνο ένα μικρό σημείωμα για ένα παιχνίδι που είχαμε την υποχρέωση να το παρουσιάσουμε και να το σχολιάσουμε. Κι αυτό αφορά την αναμέτρηση της Ριζούπολης. 

Σε αυτόν τον αγώνα ο Δικέφαλος πήρε ένα διπλό χωρίς μεγάλη προσπάθεια, κάνοντας βέβαια τα εύκολα – δύσκολα και όντας κάπως νωθρός και ανορθόδοξος. Μερικές κινήσεις του κόουτς αιφνιδίασαν και μπέρδεψαν κάπως τα πράγματα, χωρίς όμως να υπάρξουν συνέπειες.

Θα χαρακτηρίζαμε πολύ καλή την απόδοση του Τσιγγάρα, κοντρολαρισμένο παίκτη τον Σάστρε, σε κακή μέρα το δίδυμο Μιχαηλίδη – Ινγκασον και δίχως «συμμετοχή» τον Άκπομ και τον Ζίβκοβιτς (προφανώς λόγω και της περίεργης τακτικής προσέγγισης). 

Αυτά τα ολίγα, με τη μεγάλη μας απορία ποιος ηταν στο VAR που είχε το θράσσος να εγκαλέσει αλλά και να πείσει τον Σιδηρόπουλο να ανακαλέσει την απόφαση του, για την περίπτωση του πεντακάθαρου πέναλτι. Ποιον εξυπηρετούσε;

ΥΓ: Η τραγωδία της Ηλιούπολης άφησε πίσω της φοβερά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο;  Τραγική φιγούρα η άμοιρη μητέρα του Αλέξανδρου, που βρισκόταν στο γήπεδο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.