Δεβετζή: «Οι γυναίκες δεν τολμουσαν να μιλήσουν, η Μπεκατώρου άνοιξε τον δρόμο»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Πηγή Δεβετζή.

Η πρώην αθλήτρια του στίβου μίλησε για την Ημέρα της Γυναίκας και το κίνημα «Me Too» που έφερε στο φως πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Μεταξύ άλλων, η Πηγή Δεβετζή

Αν έχει μεγαλύτερη αξία η γιορτή της γυναίκας λόγω γυναικοκτονιών και όσα αποκαλύφθηκαν από το me-too: «Έχουμε πιο πολύ ανάγκη να μας πουν χρόνια πολλά. Έχω το λέω και στην καθημερινότητα. Με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια το έχουμε ανάγκη».

Για το me-too που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου: «Η λίστα συνεχίζει να μεγαλώνει άρα έγινε καλή δουλειά. Οι γυναίκες δεν τολμούσαν να μιλήσουν . Η Σοφία άνοιξε τον δρόμο και για άλλες κοπέλες να πουν την ιστορία τους. Ελπίζω πολλές να βρήκαν και τη γιατρειά τους».

Για το μειωμένο ενδιαφέρον για τον στίβο και τις συμμετοχές της σε σόου στην τηλεόραση: «Πολλές φορές μου λένε “γιατί παίρνεις μέρος σε αυτά τα σόου”. Ακούω πολλά σχόλια. Λέω "την καριέρα μου την έκανα πήρα τα μετάλλια". Τώρα πλέον θυμίζω μέσω αυτών ότι έχω πάρει ολυμπιακά μετάλλια».

Για την αποκάλυψη του δικού της περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης: «Είμαι λυτρωμένη. Μπορεί και να μην το έλεγα ποτέ. Τότε που πήγα στην Καινούριου την εμπιστεύτηκα επειδή είμαστε και φίλες. Κι εμένα μου είπαν γιατί τώρα. Κάθε κοπέλα το λέει όταν αισθάνεται έτοιμη. Κυρίως τα λένε άντρες αυτά. Αν συνέβαινε και σε αυτούς θα καταλάβαιναν. Η κοινωνία χειροτερεύει. Δεν κοιτάμε την καμπούρα μας και κατηγορούμε τους άλλους. Δέχθηκα στήριξη από πολλές γυναίκες αλλά και σχόλια γιατί το είπα τώρα. Έτσι χαλάμε τον χαρακτήρα μας. Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ και όλες τις αρνητικές σκέψεις να τις γυρίζω σε θετικές. Δε θα έκανα καριέρα αν ασχολούμουν με τις αντιπάλους μου. Έβλεπα μόνο τι κάνω εγώ. Δούλεψα και με ειδικούς για να το πέτυχω αυτό. Αυτός που θέλει να γράψει κριτική, καλή η κακή, ας γράψει όνομα κι επίθετο. Βαλέ το πρόσωπο σου και βρίσε με».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.