Δεν ξέχασαν τα έξι αετόπουλα ΚΑΕ, ΑΣ ΠΑΟΚ και Ζαγοράκης

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2023

24 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (4/10) από την ημέρα εκείνη που έσβησε το χαμόγελο στα χείλη των έξι αετόπουλων όταν τα ξημερώματα (4:30) της 4ης Οκτωβρίου 1999 το λεωφορείο ενώ επέστρεφαν από την Αθήνα όπου είχαν βρεθεί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για την αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Έχουν περάσει 24 ολόκληρα από εκείνο το τραγικό βράδυ στα Τέμπη. Εκεί όπου σταμάτησε ο χρόνος. Εκεί όπου χάθηκαν τόσο άδικα έξι αετόπουλα. Η επέτειος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, είναι κάθε χρόνο, μία ημέρα δύσκολη για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πρωτίστως όμως, για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Η μνήμη τους παραμένει ζωντανή, αλλά και ο πόνος αβάσταχτος. Κι ας έχουν περάσει 24 χρόνια από την 4η Οκτωβρίου 1999.

 Η οικογένεια του ΠΑΟΚ τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του Δημήτρη, του Χαράλαμπου, της Χριστίνας, του Αναστάσιου, του Γιώργου και του Κυριάκου. Και αυτό το Σάββατο (7/10), ως ελάχιστο φόρο τιμής στα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, στο PAOK Sports Arena, πριν από την έναρξη το αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Προμηθέας Πάτρας, που αρχίζει στις 20:15».

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με μια ανακοίνωση του αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των φιλάθλων της ομάδας που έχασαν τη ζωής του στο τραγικό δυστύχημα τονίζοντας ότι «η θυσία τους θα είναι σημείο αναφοράς για όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια». 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «04 Οκτωβρίου 1999- 04 Οκτωβρίου 2023, 24 χρόνια πριν έφυγαν από κοντά μας τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.Εκείνη η μέρα έμελλε να μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του μεγάλου ΠΑΟΚ. Τα έξι αετόπουλα, τα οποία πρόσφεραν τη ζωή τους στην αγάπη για τα τέσσερα ιερά γράμματα του ΠΑΟΚ, πέρασαν στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας. Η θυσία τους αυτή ήταν, είναι, και θα είναι ένα σημείο αναφοράς για την όλη την ασπρόμαυρη Οικογένεια, και η μνήμη τους θα φωτίζει για πάντα κάθε επόμενη γενιά ΠΑΟΚτσήδων. Ιερό καθήκον όλων μας η μνήμη τους να μείνει άσβεστη στον αιώνα των αιώνων...». 

Στα αετόπουλα αναφέρθηκε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης με ανάρτηση του στο facebook υποστηρίζοντας ότι «οι λέξεις που αναγράφονται στο σημείο θα πρέπει να αποτελούν μάθημα ζωής για όλους μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.