Δεν θέλει κόπο, θέλει... τρόπο από τον Άρη

Μάνος Χατζάκης16 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΆρης θα συναντήσει κι άλλους... ΟΦΗ, ειδικά όταν παίζει στο “Κλ. Βικελίδης” κι αυτό ήταν το νόημα, που προσπάθησε να περάσει ο Ακης Μάντζιος στους ποδοσφαιριστές του, πριν την προπόνηση της Τρίτης (14/9).

 

Ο έλληνας τεχνικός είδε γύρω του πρόσωπα, τα οποία μόνο ικανοποίηση δεν εξέπεμπαν, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας, καθώς όλοι τα είχαν με τους εαυτούς τους, ξέροντας ότι έχασαν τη νίκη, επειδή δεν σκόραραν ούτε μία φορά. Η πίεση στο εσωτερικό της ομάδας, εξαιτίας των απαιτήσεων, που δημιούργησαν οι μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Κρητικούς. Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν σημάδια υπερβολικού άγχους, γεγονός που θόλωσε την κρίση τους, όταν έφταναν στην περιοχή του Επασί, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται οι τελικές, αλλά όχι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Όπως ήταν λογικό, ο Μάντζιος ασχολήθηκε για λίγα λεπτά με ό,τι συνέβη στον αγώνα της πρεμιέρας, προσπαθώντας να δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν ότι θα συναντήσουν ανάλογες τακτικές και στο μέλλον. Στο Χαριλάου, δηλαδή, θα έρχονται ομάδες με αποκλειστικό γνώμονα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, να μεταφέρουν το ψυχολογικό βάρος στον Αρη και από εκεί και πέρα να επιχειρήσουν να πάρουν κάτι στην κόντρα, εκμεταλλευόμενες τυχόν λανθασμένες αντιδράσεις ή αργές επιστροφές των Θεσσαλονικέων.

Το γεγονός είναι ότι το ματς με τον ΟΦΗ έδειξε προς τα έξω ότι είναι εύκολο να βραχυκυκλώσει η μεσοεπιθετική γραμμή των “κιτρινόμαυρων”, επομένως στη συνέχεια το έργο του Μάντζιου και των παικτών του γίνεται δυσκολότερο, γι' αυτό και τους τόνισε ότι πρέπει να βρουν τρόπους να διασπούν τέτοιες “σκληρές” άμυνες.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, πέρα από την καθαρή σκέψη στην εκτέλεση, το οποίο αφορά τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, είναι και θέμα προπόνησης και εύρεσης εναλλακτικών τρόπων, ώστε το παιχνίδι του Αρη να μην είναι τόσο προβλέψιμο. Κι αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο θέλει λύση από τον προπονητή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.