Δεν θα κάνουν, ξαφνικά, τη μεγάλη διαφορά στον ΠΑΟΚ, αλλά τι λιγότερο θα πρόσφεραν Τσιγγάρας και Λύρατζης

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Δεκεμβρίου 2021

Για τον Λύρατζη και τον Τσιγγάρα η ώρα να παίξουν ήρθε μόλις προχθές, στο παιχνίδι με τη Λαμία, γιατί... αυτή ήταν η σωστή ώρα, όπως είπε ο Λουτσέσκου. 

Ο Εσίτι εκτέθηκε και τον εξέθεσε τόσες φορές, ο Σβάμπ “έσκασε” παίζοντας συνεχώς, ο Αουγκούστο και ο Ελ Καντουρί έχουν ψωμοτύρι τα προβλήματα που τους αναγκάζουν να βγαίνουν νοκ άουτ, αλλά ο Τσιγγάρας ποτέ δεν ήταν η ώρα να παίξει μέχρι προχθές. Ναι, έχασε δυο-τρεις εβδομάδες λόγω κορωνοιού, αλλά η σεζόν άρχισε πριν από τέσσερις μήνες.

Ο Ροντρίγκο και ο Τέιλορ βάζουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μαλώνουν ποιος είναι χειρότερος, αλλά ούτε ο Λύρατζης έπρεπε να παίζει επί τέσσερις μήνες. Τώρα είναι και γι' αυτόν η κατάλληλη ώρα.

 Δηλαδή και για τους δύο ο Λουτσέσκου ακολούθησε συγκεκριμένη μέθοδο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ήξερε από την αρχή της σεζόν ότι θα τους “δουλέψει” τέσσερις μήνες, θα τους “φτιάξει” και μετά θα τους χρησιμοποιήσει για να πάρει το 100% αυτού που έχουν να δώσουν. Με συγχωρείτε, αλλά εδώ γελάμε.

Η κοινή λογική λέει ότι όταν ανήκεις στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, η ώρα σου να παίξεις δεν είναι η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος, στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν μάλιστα έχουν μεσολαβήσει ένας σωρός αγώνες στην Ευρώπη και ένα ματς για το Κύπελλο. 

Η ώρα σου να παίξεις έρχεται πολύ πιο γρήγορα, όταν μάλιστα η ομάδα ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς και από την κούραση λόγω των συνεχόμενων αγώνων, αλλά και όταν ο προπονητής, παρά τα συνεχή πειράματα, δεν μπορεί να πετύχει σταθερότητα σε καλή απόδοση και θετικά αποτελέσματα.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είδε προκοπή ούτε με το ροτέισον του Λουτσέσκου, ούτε μ' αυτούς που θεωρούσε πιο κομβικούς, πιο απαραίτητους, πιο χρήσιμους, ρωτάμε: Τι λιγότερο αλήθεια θα πρόσφερε ο Λύρατζης από τον Ροντρίγκο ή τον Τέιλορ και πόσο χειρότερος θα ήταν από τον Εσίτι ο Τσιγγάρας;

Κάτι ακόμη: Αν και ο Λουτσέσκου (αν, λέω) πιστεύει (όπως πολλοί άσχετοι) ότι οι επιθετικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ οφείλονται στην κακή απόδοση του Σφιντέρσκι και του Ακπομ, γιατί δεν έχει δώσει λίγες συμμετοχές και στον Κούτσια; 

Όπως ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας, έτσι και ο Κούτσιας δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) ο παίκτης που θα κάνει την τεράστια διαφορά στον ΠΑΟΚ, αλλά και γι' αυτόν τίθεται εύλογα στον Ρουμάνο το ίδιο ερώτημα: Αλήθεια, τι λιγότερο θα πρόσφερε το πιτσιρίκι από τον Ακπομ;

ΥΓ. Τον Σφιντέρσκι δεν τον βάζω στην ίδια μοίρα με τον Ακπομ. Ο Πολωνός (ευτυχώς γι' αυτόν) παίζει στην Εθνική και δείχνει τι αξίζει. Με τον τεράστιο Λεβαντόφσκι μπροστά του και όμως στην Πολωνία τον πιστεύουν και τον λατρεύουν. Τον Άκπομ απλώς τον βλέπεις και τον λυπάσαι. Αλλά για το ότι και οι δύο φορ δεν σκοράρουν, οι ίδιοι φταίνε λιγότερο. Περισσότερο φταίει η ομάδα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.