«Δεν τα παρατάμε» λένε παίκτες και Λουτσέσκου

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2022

των Ζαϊρη, Καστάνη, Πετρωτού

Ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς και να βάλει “μπουρλότο στο Πρωτάθλημα”, όμως αυτό το γεγονός δεν έχει αποθαρρύνει τους παίκτες και τον Λουτσέσκου. Τουλάχιστον αυτό λένε στα αποδυτήρια, αυτό συζητούν τις τελευταίες ώρες.

Με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην βαθμολογία, ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει αυτό το προβάδισμα των εννέα βαθμών, έχοντας περάσει αλώβητος από την Τούμπα και νωρίτερα από την Λεωφόρο. Οι δύο ομάδες, έχουν συμπληρώσει από 19 αγώνες στο Πρωτάθλημα. Πρακτικά για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό απομένουν 17 αγώνες έως το τέλος της σεζόν. Επτά για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλοι 10 για τα πλέι οφ. 

Με βάσει τους αριθμούς, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί όμως να συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, να διεκδικήσει με αξιώσεις την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Να μην χάνει εύκολα βαθμούς όπως συνέβη στον πρώτο γύρο με τον ΠΑΣ στην Τούμπα, τον Βόλο, τον Ιωνικό. 

Και παράλληλα με διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα, να ελπίζει σε απώλειες βαθμών από τον αντίπαλό του, ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Μέσα στα αποδυτήρια, παίκτες και Λουτσέσκου δείχνουν μεγάλη θέληση να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων αγώνων, με εξαίρεση ασφαλώς την προχθεσινή ισοπαλία. Αυτή είναι η αισιόδοξη πτυχή ή αν προτιμάτε, η αισιόδοξη προσέγγιση του θέματος.

Πώς να αποφύγουν το μεγάλο λάθος

Υπάρχει και η... απαισιόδοξη. Η διαφορά είναι ήδη στους εννέα βαθμούς. Εάν ο ΠΑΟΚ κάνει το λάθος των δύο τελευταίων ετών, όταν δεν ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος για την νίκη σε κάθε παιχνίδι, τότε η διαφορά μπορεί να αυξηθεί, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει, ανεξάρτητα εάν καταφέρει να πλησιάσει ή να μειώσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό, πως είναι η ομάδα που θα τον απειλεί συνεχώς. Πως είναι η ομάδα που θα του πάρει τα σκήπτρα, αν όχι αυτή τη σεζόν, την επόμενη. 

Αυτό το μαχητικό πνεύμα διακατέχει τους παίκτες και τον Λουτσέσκου. Και με αυτή την αυταπάρνηση, θέλουν να προχωρήσουν. Τουλάχιστον αυτό λέγεται στα αποδυτήρια. Είναι σημαντικό να το δείξουν σε κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής.

Θυμίζουμε κάτι ακόμη: Την σεζόν που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το αήττητο Πρωτάθλημα, ο βασικός του αντίπαλος στον δεύτερο γύρο, κέρδισε τα περισσότερα παιχνίδια και η διαφορά δεν ξεπέρασε τους επτά βαθμούς. Και το αφήγημα από τον Πειραιά, ήταν πως έχασαν τον τίτλο, επειδή έχασαν στα δύο μεταξύ τους ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πανηγυρικά το Πρωτάθλημα, όμως στον Ολυμπιακό διαχειρίστηκαν εκείνη την αποτυχία τους, στην μικρή διαφορά που τους χώρισε από τον πρώτο Δικέφαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.