Δεν πλήρωσε αστοχία και… αεράμυνα

Γιώργος Ζαΐρης03 Φεβρουαρίου 2022

Αν το αποτέλεσμα μετράει και ειδικά όταν αναγκάζεσαι να αγωνιστείς με αρκετές απουσίες τότε μπορείς απλά να σταθείς στο ότι ο ΠΑΟΚ γυρίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το διπλό και μάλιστα σε μια έδρα όπου ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Αρης δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Αλλά αυτή είναι μια επιφανειακή ανάγνωση. Γιατί σαφώς και πρέπει να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ πως είχε μια… αεράμυνα. Δυο κόρνερ κερδισμένα από τον Απόλλωνα και δυο μεγάλες ευκαιρίες. Όπως και μια ακόμη με τον ξεχασμένο Τσιλούλη μέσα στην περιοχή να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε αυτό και χρειάστηκε το εύστοχο πέναλτι του Κούρτιτς στο 90’ να κλειδώσει τη νίκη. Γιατί αν δεν ερχόταν αυτό το γκολ ο ΠΑΟΚ θα είχε κινδυνέψει με την ισοφάριση από τη χαμένη ευκαιρία του Γιακιμόφσκι.

Προφανώς και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απαξιώσουμε τη νίκη του ΠΑΟΚ ειδικά να λάβουμε υπόψη πως τρεις μέρες νωρίτερα δεν είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και δεν είχε μειώσει τη διαφορά και υπήρχε μια σχετική απογοήτευση. Αλλά επειδή ακολουθούν συνεχόμενα ματς και πολύ πιο δύσκολα από το χθεσινό ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει με την αεράμυνα του και επίσης πρέπει τις ευκαιρίες να τις κάνει γκολ. 

Γιατί χθες είχε τόσες χαμένες ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που αν δεχόταν το δεύτερο γκολ ίσως «τα παρατούσε» αφού θα υπήρχε απογοήτευση. Οσο όμως έμενε το 0-1 ο Απόλλωνας ήλπιζε και ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε. Τι μπορώ να κρατήσω ως θετικό από την εμφάνιση; Προφανώς και την εμφάνιση του Σάστρε που μαζί με τον Λύρατζη είναι δυο αξιόπιστα μπακ στην δεξιά πλευρά. Ωραία η ασίστ του Τσόλακ που θα μπορούσε να αγωνιστεί από την αρχή. 

Το γκολ του Μουργκ που παίζοντας ως επιτελικός έδειξε περισσότερα πράγματα από ότι στην άκρη της επίθεσης. Και φυσικά όταν βλέπεις τον Τέιλορ να παίζει ως δεξί εξτρέμ (ναι ο ΠΑΟΚ είχε πολλές απουσίες) προβληματίζεσαι. Ανεξάρτητα αν ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι. Ο

 ΠΑΟΚ πλέον έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, αποκτά και διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά όπως λέει και ο Κούρτιτς και συμφωνώ απόλυτα μαζί του είναι λάθος να σκέφτεται τη δεύτερη θέση. Οσο υπάρχουν ελπίδες πρέπει να τις εξαντλήσει. Αλλά δεν μπορεί να παίζει με τη φωτιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.