Ο Άρης δεν πήρε αυτό που πραγματικά άξιζε

Γιώργος Στράντζαλης05 Σεπτεμβρίου 2022

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ομάδα με τις περισσότερες ή τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά εκείνη που θα σκοράρει. Αυτό ήταν που έλειπε από τον Αρη στο χθεσινό ντέρμπι, το γκολ, για να αναδειχθεί νικητής καθώς αν μια ομάδα άξιζε τους τρεις βαθμούς ήταν αυτή του Τόλη Τερζή. 

Σπουδαιότερες ευκαιρίες, καλύτερη ομάδα με την μπάλα στα πόδια (κυρίως στο β’ ημίχρονο) και ένα χαμένο πέναλτι. Αν μη τι άλλο, οι Κιτρινόμαυροι άξιζαν κάτι περισσότερο βάσει της συνολικής εικόνας του ντέρμπι και απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ, που ότι προϋποθέσεις δημιούργησε προήλθαν από ατομικά λάθη του αντιπάλου.

Ο Αρης μπορεί να είχε διαστήματα που φανέρωσε ξανά τις αδυναμίες του, κυρίως στο α’ ημίχρονο, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον άξονα σε δημιουργία και στην αναχαίτιση των αντιπάλων, ωστόσο ήταν πιο ουσιαστικός. 

Ο Τόλης Τερζής επανέφερε μια… κανονικότητα και πήγε ορθολογικά. Εκανε καλή διαχείριση και είδε τις δύο από τις τρεις αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα να αποδίδουν. Τόσο ο Μαζικού από την αριστερή πλευρά της άμυνας, όσο και ο Ματέο Γκαρσία. 

Αδύναμος κρίκος ήταν μόνο ο Ντιόπ, τόσο για τα πολλά λάθη και το εύκολο πούλημα της μπάλας στον άξονα, όσο και για τα μαρκαρίσματα που είχε και τον ανάγκασαν να παίζει από το 15άλεπτο υπό το βάρος της κίτρινης κάρτας. Η παρουσία του Νταμπό στο β’ ημίχρονο διόρθωσε την κατάσταση και έδωσε περισσότερα και πιο ουσιαστικά μαρκαρίσματα στον άξονα. 

Ακόμα και στο τελευταίο 10άλεπτο, όπου ο Αρης άλλαξε όλη την μεσοεπιθετική του γραμμή και τα έπαιξε όλα για όλα, είχε τις προϋποθέσεις αλλά δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε και σε κάθε περίπτωση δικαιούταν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ακόμη ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κορυφαίος του γηπέδου αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.