Δεν πιάνει έτσι ταβάνι ο ΠΑΟΚ, άθλος η βαθμολογική του κατάσταση

Αρις Νικολάκης16 Νοεμβρίου 2021

Για να είμαστε δίκαιοι… Είναι άθλος η σημερινή βαθμολογική κατάσταση του ΠΑΟΚ. Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δίχως εξ αρχής ενίσχυση του ρόστερ και στη συνέχεια με την χιονοστιβάδα των τραυματισμών να τον… θάβει, η κατάκτηση της πρωτιάς εντός κι εκτός συνόρων, ήταν πρωτοφανές επίτευγμα. Κι η κατακρήμνιση του από αυτήν επίσης, εντός κι εκτός συνόρων, ήταν φυσικό επακόλουθο του συνδυασμού ενός ελιπούς ρόστερ κι ενός πλήρους απουσιολογίου.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως… Επιτρέψτε μας την εκτίμηση – κι ουχί απλά, την εντύπωση – πως ο Κυπελλούχος πέτυχε, έστω για σύντομο χρονικό διάστημα, έναν άθλο. Τούτο δε, χάρη στο μέταλλο του ως ομάδα, χάρη στην ένταση της προσπάθειας συγκεκριμένων παικτών και βέβαια, χάρη στην εξαιρετική διαχείριση των προβλημάτων από τον προπονητή του.

Τώρα, τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν πως αυτός ο ΠΑΟΚ με πλήρες ρόστερ και με πλήρες παρουσιολόγιο μπορεί να πιάσει ταβάνι. Έτσι όπως είναι τώρα όμως, δεν πείθει πως μπορεί η απόδοση ισχύος του να φθάσει τόσο ψηλά. Τόσο που χρειάζεται, για να υπερβεί τα εμπόδια εντός κι εκτός Ελλάδας. Εκτός εάν κι εφ’ όσον περάσει νικηφόρα, την άλλη εβδομάδα, από την Μπρατισλάβα. Εντός επειδή πέρα από τις αντίπαλες ομάδες έχει και τις αντίπαλες - διακριτικά τις λέμε αντίξοες – συνθήκες.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά… Αν κι είμαστε βέβαιοι, πως το πιάσατε το υπονοούμενο μας… Δεν αρκεί ο ΠΑΟΚ, να υποτάσσει τις αντίπαλες ομάδες. Τίτλους με αυτόν τον τρόπο ουδέποτε κατέκτησε. Κι ουδέποτε θα κατακτήσει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικά κι ...αποφάσεις μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Αποφάσεις οργάνων της διαιτησίας κι άλλων, γνωστών και μη εξαιρετέων, φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο πέρα από την πέρα ως πέρα λαθεμένη επιλογή και… συντήρηση προπονητή, πέρα από λαθεμένες μεταγραφικές επιλογές, πέρα από τραυματισμούς και πέρα από τον αυτοτραυματισμό του «δικέφαλου»… Θυμίζουμε πως πήγε να κόψει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τελικά έκοψε τα δάκτυλα του… Πέρα από όλα αυτά κυρίαρχη αιτία της αγωνιστικής ανισορροπίας του ήταν η φτιαχτή υπόθεση πολυιδιοκτησίας.

Με την ένοχη ανοχή της νυν Κυβέρνησης, η οποία συναγωνίσθηκε σε πρόκληση ζημιάς στον ΠΑΟΚ την τέως (συγ)Κυβέρνησης. Η μία με την πολυιδιοκτησία κι η άλλη με τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Με εμπλοκή υπουργού Επικρατείας τότε έγιναν σημεία και τέρατα. Και την πλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Με εμπλοκή υφυπουργού Αθλητσιμού μετά…

Όλα αυτά δεν είναι και δε θα είναι κάποτε περασμένα, ξεχασμένα. Σαφές!

Με τον ΠΑΟΚ λοιπόν, να διαθέτει πλήρες ρόστερ και πλήρες παρουσιολόγιο οι στόχοι στην Ελλάδα κι εάν περάσει τη Σλόβαν και στην Ευρώπη είναι εφικτοί. Δε είναι μόνον ευκταίοι.

Όταν δε, λέμε πλήρες ρόστερ οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε πως στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αυτό ως στόχος με την στενή έννοια δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Δεν κυκλοφορούν - βλέπετε - στην αγορά ιδανικές λύσεις. Έτσι; Εν τούτοις διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ καλούνται, να υπερβούν τα όρια τους. Για να καλύψουν το χαμένο έδαφος στα μεταγραφικά από την περασμένη μεταγραφική, τη θερινή περίοδο.

Και σε ό,τι αφορά το πλήρες παρουσιολόγιο; Ο Θεός κι η ψυχή των θεραπόντων τους τραυματίες. Πέρα από κερί και τάματα δηλαδή στον Άγιο Θεράποντα, μετρά κι η απόδοση όσων έχουν την ευθύνη της αποθεραπείας…

ΥΓ : «Έφυγε» κι ο Κώστας Πάντσιος! Από τους πιονέρους του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Πολυδιάστατος παράγοντας με σημαντική προσφορά. Με σοβαρή παρουσία και στα media. Εξαίρετος άνθρωπος. Αυτός κι ο αδελφός του Θεόδωρος – θα ανταμωθούν πάλι, μετά από χρόνια – ήταν πρότυπα ανιδιοτελούς προσφοράς και παραδείγματα ήθους κι ύφους.

ΥΓ 2: «Έφυγε» κι ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Σημαιοφόρος της διαφήμισης στα media της Βόρειας Ελλάδας. Τεράστια μορφή συνεισέφερε σε καιρούς χαλεπούς για την ανάπτυξη της ραδιοτηλεόρασης κι ουχί μόνον!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.