«Δεν μπορούν να γίνονται αγώνες με τον κορωνοϊό, σωστή η αναβολή»

Στέλιος Παρθενάκης12 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή μας και τον αθλητισμό, οπότε και το μπάσκετ δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από τις γενικότερες αποφάσεις.

Ετσι, μετά την αναβολή των παιχνιδιών σε ΕΟΚ και ΕΚΑΣΘ, ήρθε και η απόφαση του ΕΣΑΚΕ σήμερα το πρωί με έκτακτο συμβούλιο για την αναβολή της 21ης αγωνιστικής. Επίσης, τόσο το ΝΒΑ όσο και η Euroleague κινούνται (αργοπορημένα) σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αυτήν φυσικά την εξέλιξη είναι σύμφωνος και ο ΠΣΑΚ που είναι το συνδικαλιστικό όργανό των καλαθοσφαιριστών.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στο metrosport.gr για την απόφαση αυτή… «Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι πάνω από όλα προέχει η υγεία του αθλητή. Το μπάσκετ είναι ένα φύσει και θέσει άθλημα με επαφές, οπότε μόνο αν δε γίνουν αγώνες θα διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μου. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας όπως μπορούμε», λέει αρχικά.

Τι λέει όμως ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ για τη γενικότερη κατάσταση, μιας και έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ, αλλά και σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο όπως είναι η Ευρωλίγκα. «Βλέπετε ότι όλες οι μεγάλες λίγκες κινούνται με γνώμονα την προστασία των αθλητών. Λογικό είναι οι παίκτες να φοβούνται, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για όλους. Πρόκειται για μια πανδημία, όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Το μπάσκετ όπως και ο αθλητισμός δεν είναι πάνω από τη ζωή...».

Οσο για το πότε υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η κανονική ροή στα μπασκετικά δρώμενα… «Είμαστε στη φάση της συνεχούς ενημέρωσης με όλους τους φορείς. Δε νομίζω άλλωστε ότι έχει καμία ουσία να γίνονται αγώνες σε άδεια γήπεδα. 

Ξέρω ότι η αναβολή είναι βλαβερή για την οικονομική μεριά όλου του Πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ηδη, υπάρχουν κρούσματα και στο παγκόσμιο μπάσκετ. Η αναβολή είναι το καλύτερο μέτρο, δεν μπορείς να προστατευτείς στα αποδυτήρια, σε μια επαφή, όλα είναι πιθανά. Ευχομαι το ταχύτερο δυνατό να αποτραπεί αυτή η πανδημία και να επανέλθει και το μπάσκετ στην κανονική του ζωή».

Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν και στο μπάσκετ, μέχρι να λήξει ο συναγερμός σε όλο τον πλανήτη σταματάει οποιαδήποτε δραστηριότητα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.