Σαρηγιάννης: «Δεν μπορεί να ανοίξει άμεσα η αγορά, στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αύξηση τις επόμενες μέρες»

Metrosport Team13 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Weekend» του Γρηγόρη Κόκκινου φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και αναφέρθηκε στην πορεία της εξάπλωσης του ιού στην χώρα μας, τονίζοντας ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Με δεδομένη την πίεση που δεχόμαστε τώρα με την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας δεν μπορεί να ανοίξει άμεσα η αγορά. Όταν είμαστε σε lockdown προετοιμάζουμε το ασφαλέστερο για το άνοιγμα της αγοράς, της κοινωνίας. Το να κάνουμε σχεδιασμό ανοίγματος είναι σωστό, κυρίως σε ό,τι αφορά στον τρόπο που θα ανοίξουμε, και όχι την ημερομηνία. Το θέμα είναι να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια kι αυτό προϋποθέτει δουλειά υποδομής.

Οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι γεμάτες στο 92% και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη είναι στο 61%. Εφόσον προετοιμαστούμε κατάλληλα, τότε να ανοίξουμε. Το κακό είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε στην κορύφωση του Νοεμβρίου Πανελλαδικά. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αύξηση τις επόμενες μέρες. Όταν ανοίξεις, πρέπει να είσαι ικανός για να παρέχεις την ασφάλεια. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε παντού όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για να εκλείψει η πανδημία στην χώρα μας. Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ σαν δείκτη είναι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος ορός, αυτή η τιμή είναι πολύ πιο μικρή από αυτές που βλέπουμε κάθε μέρα. Αυτός ο δείκτης τον Νοέμβριο ήταν 2.600 η μέγιστη τιμή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.