Στήλες The Mediterranean

Δεν κινδυνεύει, αλλά έδειξε σημάδια χαλαρότητας

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος11 Μαρτίου 2023

Ακόμη μια αγωνιστική έρχεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά για τις ομάδες που συμμετέχουν, πάντα αυτά τα ματς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Όπως και για εκείνες που μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα μπουν και πάλι στη διαδικασία της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Η Νάπολι έχει αυτή την ιδιαιτερότητα. Υποδέχεται την Αταλάντα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με το +15 σταθερά, αλλά μετά την ήττα με 0-1 από τη Λάτσιο και πριν τον αγώνα της Τετάρτης με την Άιντραχτ, έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση μετά το 0-2 στη Γερμανία. Το «ανησυχητικό» για τη Νάπολι ήταν η κακή εικόνα που είχε κόντρα στη Λάτσιο, με σημάδια χαλαρότητας που κάπου δικαιολογούνται. 

Η Αταλάντα που της λείπει η σταθερότητα, δείχνει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και εκτός έδρας δείχνει καλύτερη και πιο αποτελεσματική, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς απ’ ότι στο Μπέργκαμο. Με τις αποδόσεις στη νίκη των Παρτενοπέι χαμηλά, στρέφομαι στα γκολ, που αν η Νάπολι δείξει πάλι κάποιες έστω από τις αδυναμίες του αγώνα με τη Λάτσιο, πιθανό να δώσει δικαιώματα στους Μπεργκαμάσκι.

Η αναμέτρηση στο Κάρλο Καστελάνι ανάμεσα σε Έμπολι και Ουντινέζε βρίσκει αντιμέτωπες δύο ομάδες οι οποίες έχουν κακό σερί, μιας και τόσο οι Τοσκανοί, όσο και οι μπιανκονέρι του Ούντινε μετρούν 6 αγώνες χωρίς νίκη. Τελευταία φορά κέρδισαν αμφότερες εκτός έδρας (η Έμπολι στο Μιλάνο την Ίντερ, η Ουντινέζε στη Γένοβα τη Σαμπντόρια), όμως σ’ αυτό το διάστημα έψαξαν το γκολ και σκόραραν στους αγώνες τους, σημειώνοντας αρκετές ισοπαλίες. Με γκολ και όχι με άμυνα θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στο κακό σερί, θεωρώ πιθανό να έχουν από ένα γκολ, αλλά και να «φύγει» το ματς από το 1-1.

Στην Ισπανία η Θέλτα δείχνει σε καλή κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνοντας βαθμό μακριά από την έδρα της σε Ανοέτα (1-1 από τη Σοσιεδάδ) και Παμπλόνα (0-0 κόντρα στην Οσασούνα) και κερδίζοντας 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι των τριών του αήττητου που τρέχει, την Ρεάλ Βαγιαδολιδ. Η Ράγιο, την οποία υποδέχεται στο Βίγκο, μετράει πλέον τέσσερις αγώνες χωρίς να κερδίσει, μιας και μετά το 2-0 επί της Αλμερία στο Βαγιέκας, σημείωσε ισοπαλίες σε Αλφόνσο Πέρεθ με τη Χετάφε και έχασε από την Κάδιθ 1-0, ενώ στη Μαδρίτη δεν κέρδισε κόντρα σε Σεβίλλη (1-1) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0). Μόλις το πρώτο ήταν το ματς στο Νουέβο Μιραντίγια με την Κάδιθ, στο οποίο δεν σκόραρε η Ράγιο και η Θέλτα δίνει δικαιώματα στην έδρα της…

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει χαλάσει την εικόνα της στο Σαν Μαμές φέτος, όμως παραμένει μια ομάδα η οποία δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες και παίζει επιθετικά στους αγώνες της. Περιμένω να κάνει το ίδιο και κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αν και προφανώς δε θα βρει τόσες πολλές στιγμές απέναντι στους Μπλαουγκράνα. Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς Πρωταθλήματος, η Αλμερία κράτησε στο μηδέν την Μπαρτσελόνα, κάτι που συνέβη πρώτη φορά στη La Liga. Οι αποδόσεις στο goal goal δείχνουν ελκυστικές για να τις κυνηγήσουμε.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ G/G & OVER

ΕΜΠΟΛΙ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ G/G & OVER

ΘΕΛΤΑ - ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 1X & G/G

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ G/G

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.