Δεν κατεβαίνει στο Γκραν Πρι Αυστραλίας η McLaren

Στέφανος Αβραμίδης12 Μαρτίου 2020

Την απόφασή της να αποσυρθεί από το Γκραν Πρι της Formula 1 στην Αυστραλία πήρε η McLaren. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ένα μέλος της ομάδας διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα από τα τρία κρούσματα στη Formula 1 αφού τα άλλα δύο αφορούν μέλη της Haas.

«Η McLaren επιβεβαιώνει ότι αποσύρει τη συμμετοχή μας από τον αγώνα της Formula 1 στην Αυστραλία, ως επακόλουθο του θετικού τεστ μέλους της ομάδας μας στον κορωνοϊό. Το μέλος της ομάδας εξετάστηκε και αυτοαπομονώθηκε αμέσως μόλις άρχισαν τα συμπτώματα. Τώρα θα λάβει ιατρική βοήθεια από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. 

Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παρέχει υποστήριξη στον εργαζόμενό της που θα μπει σε περίοδο καραντίνας. Η ομάδα συνεργάζεται με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να βοηθήσει στις έρευνες και τις αναλύσεις τους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της McLaren, Ζακ Μπράουν, και ο αγωνιστικός διευθυντής, Αντρέας Σάιντλ, ενημέρωσαν την FIA για την απόφαση της ομάδας. Αυτή πάρθηκε με αίσθημα ευθύνης όχι μόνο προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της McLaren αλλά και προς τους ανταγωνιστές, τους οπαδούς και τους μετόχους της Formula 1» αναφέρει η ανακοίνωση της McLaren.

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.