Δεν κατάσχεις το αυτοκίνητο σε όσους δε φορούν ζώνη

Βασίλης Μάστορας01 Ιουλίου 2021

Ολες οι μεταρρυθμίσεις προκαλούν αντιδράσεις γιατί πάντα υπάρχουν κάποιοι που θίγονται. Το ζήτημα είναι το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων, οι πιθανοί υποκρυπτόμενοι στόχοι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η θέση μου για το τανγκό που χορεύει εδώ και χρόνια η πολιτική με την αθλητική εξουσία είναι γνωστή. Είμαι κάθετα αντίθετος.

Οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που έφερε στη βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ολοφάνερο ότι είχαν στόχο να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές σε Ομοσπονδίες οι οποίες παραδοσιακά δεν ηγούνταν άτομα που ανήκαν στον χώρο της Ν.Δ. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια πάντα υπάρχει και μία επίφαση, αλλά στην προσπάθεια του υφυπουργού Αθλητισμού τα επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα η ηλικία, δεν έπειθαν ότι η πρόθεση του ήταν η ανάπτυξη.

Η δημιουργία του Αθλητικού Μητρώου, ήταν μία ακόμη μεταρρύθμιση την οποία προχώρησε ο κ. Αυγενάκης. Το πλαίσιο του σχετικού άρθρου έδινε την εντύπωση ότι επιχειρείται να μπει μία τάξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με κίνητρο την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Ημουν απ’ αυτούς που επικρότησα ότι πλέον μπαίνουν κανόνες, ότι θα εξαφανίζονταν τα σωματεία σφραγίδες κ.λ.π.. Κατέθετα συγχρόνως και τις επιφυλάξεις μου για πιθανές υποκρυπτόμενες πολιτικές επιδιώξεις.

Κάποια σωματεία παρά τον COVID-19 κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο, άλλα απέτυχαν να είναι σύννομα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, κι άλλα πήραν την οικονομική ενίσχυση αλλά δεν απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στις Γ. Συνελεύσεις.

Αποτέλεσμα; Η ΕΠΣ Χαλκιδικής να κάνει εκλογές με τον απογοητευτικό αριθμό των 10 σωματείων, η ΕΠΣ Λέσβου με 8, η Πρέβεζα με 6 και στην ΕΠΣΜ που έχει σήμερα απολογιστική Συνέλευση να έχουν δικαίωμα παρουσίας 51 από τα περίπου 200 σωματεία. Αριθμοί οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια του κ. Αυγενάκη κάπου έπασχε. Στο πλαίσιο να ελεγχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα συγκεκριμένων Ομοσπονδιών, την πλήρωσαν και τα σωματεία που αποτελούν το κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού. Αν υπήρχε η πρόβλεψη να μην υπάρξουν καταληκτικές ημερομηνίες για την εγγραφή στο Μητρώο, όπως αποδεικνύεται, θα ήταν πολύτιμη για όλους όσοι έχουν καλές προθέσεις. Οπότε δικαίως ακούγονται παράπονα από τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Γιατί ο νόμος εξελίχθηκε σε τιμωρητικός. Είναι σαν να αποφασίσει αύριο το υπουργείο Μεταφορών να κατάσχεται το αυτοκίνητο όσων συλλαμβάνονται να μη φορούν ζώνη.

FOCUS

Δεν έφτανε ο υποβιβασμός «έσκασε» στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ελεγκτικό κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά βρήκε πόρτες κλειστές, γιατί όλοι στον Σύλλογο είναι «εκπαιδευμένοι» να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Το ερωτηματικό πάντως παραμένει, για το αν ο έλεγχος ήταν τυχαίο γεγονός ή ακόμη ένα επεισόδιο της κόντρας που καλά κρατεί.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.