Δεν… ήθελαν να κερδίσει ο Αρης

Γιώργος Στράντζαλης17 Φεβρουαρίου 2020

Είναι προφανές πως ό,τι κι αν έκανε ο Αρης στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν θα κέρδιζε. Όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί μάλλον κάποιοι δεν… ήθελαν να πάρει κάτι και να κλειδώσει από χθες την παρουσία του στα play off του Πρωταθλήματος. Στο γιατί να υπάρχει αυτή η υποψία, ας το απαντήσουν οι “θεσμοί”.

Ολη η Ελλάδα είδε αυτά τα οποία δεν είδαν ο Καραντώνης, που ήταν στο γήπεδο, με τον Κουμπαράκη που ήταν στο VAR. Και μιας και αναφέρομαι στο VAR, αλήθεια, ποια είναι τελικά η χρησιμότητα του στην Ελλάδα; Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” υπάρχει ξεκάθαρα αλλοίωση αποτελέσματος. Γιατί διάβολε, αν είχατε τη διάθεση να ελέγξετε πιο διεξοδικά τη φάση στην ανατροπή του Φετφατζίδη από τον Κλωναρίδη δεν γίνεται να συμφωνούσατε ότι δεν υπάρχει πέναλτι και μάλιστα ότι πρέπει ο παίκτης του Αρη να δει κίτρινη για θέατρο! Παρεμπίπτοντος είναι η πρώτη κίτρινη του “Φέφτα” στη σεζόν. Αν ξαναβλέπατε το μαρκάρισμα του Σβάρνα, ο οποίος “γκρέμισε” τον Λάρσον, δεν γίνεται να τον αφήνατε ατιμώρητο, άρα και την ΑΕΚ με δέκα ποδοσφαιριστές για τουλάχιστον ένα 20άλεπτο. Κι αυτές οι δύο φάσεις είναι απλά οι πιο χτυπητές, το αποκορύφωμα στο έγκλημα που διαπράχθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Αρη και χάλασε όλη την εικόνα γιορτής που πήγε να στηθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Φάσεις που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεση και τις υποψίες που καλλιεργήθηκαν, ότι δηλαδή δεν ήθελαν ο Αρης να πάρει βαθμούς από την ΑΕΚ. Μοιραία το παιχνίδι τινάχτηκε στον αέρα, ο κόσμος δικαιολογημένα έβραζε στις εξέδρες και οι ποδοσφαιριστές του Αρη από την πλευρά τους μοιραία έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Το δυνατό παιχνίδι της ΑΕΚ, στα όρια του αντιαθλητικού, δεν τιμωρήθηκε από τον Καραντώνη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ασχετα τώρα αν η απόδοση του Αρη επηρεάστηκε από το δυνατό παιχνίδι του αντιπάλου και το έγκλημα που διέπραξε σε βάρος της ομάδας ο διαιτητής από την Ημαθία (!), οι κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν και κατώτεροι των προσδοκιών. Πλήρωσαν το πρώτο λάθος τους (του Βέλεθ) και την αργή αντίδραση στο τρανζίσιον. Η ΑΕΚ κάλυψε εξαιρετικά τους χώρους και αγωνιζόταν με βασική της επιθετική τακτική τις αντεπιθέσεις, κόντρα σ’ έναν Αρη που μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Ιντέγε δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Ο Ντουρμισάι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του αντι-Ιντέγε, ο Φετφατζίδης εκνευρίστηκε και εγκλωβίστηκε, ενώ ο Λάρσον χάθηκε. Με τους Βράνιες και Σβάρνα να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αρης δεν σκόραρε στην έδρα του μετά από 12 αγώνες Πρωταθλήματος, ήτοι από πέρυσι τον Απρίλιο (!), ούτε είναι τυχαίο ότι δημιούργησε τις λιγότερες τελικές από κάθε άλλο ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Βέβαια, κάνεις δεν θα σταθεί στα παραπάνω. Γιατί είναι άδικο κάποιος να κρίνει την απόδοση της ομάδας σ’ ένα παιχνίδι όπου πολλές φορές έμοιαζε με αγώνα πάλης και όχι ποδοσφαίρου και στο οποίο ο διαιτητής τα έκανε μαντάρα και πέτυχε τον... στόχο του. Να γίνει δηλαδή ο πρωταγωνιστής και όλη η Ελλάδα να μιλάει γι αυτόν. Μέχρι πότε αλήθεια η ΚΕΔ θα ανέχεται τέτοιες διαιτησίες και μέχρι η ΕΠΟ θα ανέχεται διαιτητές σαν τον Καραντώνη να χαλάνε – την ήδη χαλασμένη βέβαια- εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.