Δεν εξαγνίζουν τον ΠΑΟΚ οφειλόμενα εύσημα και συγχαρητήρια…

Αρις Νικολάκης20 Απριλίου 2024

Τι να πούμε, τι…. Τι να… (ανα)θεωρήσουμε!

Από τη μία δε μετριόταν καν η πίστη για ευρωπαϊκή προκοπή του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με την Μπεϊτάρ στη Θεσσαλονίκη … Πως να μετριόταν, αφού δεν υπήρχε. Από την άλλη δε μετριόταν η πίστη για ευρωπαϊκή προκοπή του ΠΑΟΚ μετά τις νίκες με τη Άϊντραχτ στην Φρανκφούρτη και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Θεσσαλονίκη.… Πώς να μετριόταν, αφού υπήρχε ξεπερνώντας κάθε μέτρο.

Ο ΠΑΟΚ από εκεί που συρόταν στα πατώματα, έσπασε το ταβάνι του. Κι από εκεί που έσπαζε το ταβάνι του, σύρθηκε πάλι στα πατώματα… Γι’ αυτό το επικό πήγαινε – έλα από κόλαση – παράδεισο και πίσω πάλι στον ΠΑΟΚ οφείλονται εύσημα! Γι’ αυτήν την προσέγγιση στην βρύση του Κόνφερενς Λιγκ δίχως να πιει νερό βέβαια, στον ΠΑΟΚ οφείλονται συγχαρητήρια. Αποδόθηκαν ήδη από τον βαθύτατα πικραμένο κόσμο του στον αγώνα του Κόνφερενς Λιγκ προχθές. Θα αποδοθούν αύριο, μεθαύριο στους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Προσέξτε όμως, εδώ! Η απόδοση οφειλόμενων ευσήμων και συγχαρητηρίων δεν εξαγνίζει προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ από τις αμαρτίες τους. Ήταν επιεικώς απαράδεκτοι και στους δυο αγώνες με την Μπριζ. Δεν άγγιξαν μήτε το μίντιουμ της απόδοση τους και στο «Γιαν Μπρεϊντελ» και στην Τούμπα. Εξαιρετική ομάδα η βελγική. Το είχαμε αναφέρει εξ αρχής – δεν το λέμε , για να μας δικαιώσετε –θεωρώντας την μία κλάση ανώτερη της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δεν ήταν πάντως, η Ρεάλ. Ήτοι, δε καθίσταται έτσι παραδεκτή η κάτω του μετρίου απόδοση προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ σε αμφότερους τους αγώνες τους. Ήταν όλοι τους (…έστω κατά κανόνα!) απαράδεκτοι

Για να επιμείνουμε λοιπόν.. Η απόδοση των οφειλόμενων ευσήμων και συγχαρητηρίων δεν εξαγνίζει προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ από τις αμαρτίες τους. Τις τούς εξαγνίζει; Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος!

Ήδη ο ΠΑΟΚ μετρά μία ευστοχία – από τις ενδοξότερες στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο της ιστορίας του - εκτός συνόρων. Και μία αστοχία, στο Κύπελλο, εντός. Μία τρίτη στο Πρωτάθλημα θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο του σε βάθη δυστυχίας.

Αν κι εφέτος ο ΠΑΟΚ, να μη λησμονηθεί και να τονισθεί τούτο επαρκώς, ξεκίνησε την εκ θεμελίων οικοδόμηση νέας ομάδας. Μετά την κατάρρευση της περυσινής με την παταγώδη αποτυχία εντός συνόρων. Αυτή η εκ θεμελίων οικοδόμηση νέας ομάδας συνδυαζόταν – και συνδυάζεται ακόμη – με εντυπωσιακές αγωνιστικές επιτυχίες. Ήταν κι επί του παρόντος είναι ένα άθλος αλλά… Όπως και να το κάνουμε η επιτυχής, κατά πως είναι ηλίου φαεινότερη, εκ θεμελίων οικοδόμηση δεν πρέπει να μένει είτε στην σκιά είτε στο περιθώριο αγωνιστικών πεπραγμένων του ΠΑΟΚ. Κατ’ αναλογία δεν πρέπει αυτή η εκ θεμελίων ανοικοδόμηση, να καταστεί… Άλλοθι θέλετε, δικαιολογία θέλετε, ελαφρυντικό θέλετε… Δεν πρέπει να καταστεί ό, τι και να θέλετε απέναντι σε μία ακόμη αστοχία του ΠΑΟΚ!

Όσο για την αναφορά μας σε «επιτυχή εκ θεμελίων οικοδόμηση νέας ομάδας»; Δεν είναι δική μας. Είναι κοινή συνισταμένη απόψεων κάθε υγιώς σκεπτόμενου φίλαθλου προσώπου του τόπου μας. Δε θυμόμαστε, βλέπετε, τα τελευταία χρόνια ξανά αυτήν την πανελλήνια άποψη περί της καλύτερης μπάλας, την οποία παίζει ο ΠΑΟΚ. Εσείς; Τη θυμάστε;

ΥΓ 1 : Για να αποχαιρετίσουμε τις αναφορές μας - σε συνέχεια του προχθεσινού τίτλου μας - στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΟΚ α λα ευρωπαϊκά: This was Toumpa, Thessaloniki, Makedonia, Hellas… This was not PAOK!

ΥΓ 2 : Έχει, να το λέει - ορθά, ορθότατα - ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη να μετατραπεί σε δύναμη στην Ελλάδα». Σημασία όμως, έχει να το πράξει κι αυτός κι οι παίκτες του. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.