«Δεν είναι παράλογη η επιστροφή φιλάθλων αλλά να γίνει με πλάνο»

Metrosport Team29 Μαΐου 2020

Δεν είναι καθόλου παράλογο να συζητήσουμε για μια πιθανή άρση των μέτρων στους αθλητικούς χώρους και την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα σύμφωνα με όσα είπε ο γιατρός, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με τη δημιουργία ενός σωστού πλάνου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης θεατών: «Υπάρχει μια σταδιακή άρση των μέτρων. Όσο αίρουμε τα μέτρα, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος. Θα πρέπει όλα τα μέτρα να είναι ένας συμβιβασμός με το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων. Και στα γήπεδα θα εφαρμοστεί η γενική αρχή στου συμβιβασμού. Είναι λογικό να ζητούν την επιστροφή των φιλάθλων οι ομάδες. Και εκεί θα πρέπει να τηρηθούν κάποια μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο τόσο για την προσέλευση και όσο και την αποχώρηση των φιλάθλων.

Θεωρώ ότι επειδή ο αθλητισμός έχει ξεχωριστή θέση ως θέαμα, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προσαρμογές. Άρα έχουμε να κάνουμε με ζητήματα εφαρμογής κάποιων θεμάτων αλλά και εκπαίδευση της κοινωνίας ώστε να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της. Θα πάρει χρόνο αλλά ειδικά στην Ελλάδα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσουμε να γίνει άρση των μέτρων ακόμη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν είναι παράλογο να συζητούμε για μια επιστροφή των φιλάθλων αλλά θα πρέπει να γίνει με ένα πλάνο. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι συνοδεύεται από κάποιο κίνδυνο και να προσαρμόσουμε τις συνθήκες ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου».

Για την οργάνωση των ΠΑΕ και της Λίγκας: «Σε κάθε τομέα συμμορφώθηκαν για να επιβιώσουν. Έτσι και οι ομάδες για να επιβιώσουν θα πρέπει να τηρούνται κάποια μέτρα. Έτσι για να υπάρξει αθλητικό θέαμα, θα πρέπει να τηρηθούν κάποια μέτρα».

Για ένα πιθανό κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο: «Αυτή τη στιγμή η κοινή λογική λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο και δεν αποκλείεται ένα ακόμη κύμα το καλοκαίρι όταν θα ανοίξουν τα σύνορα και θα αρχίσουν οι πτήσεις. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα με άρση απαγόρευσης. Είναι κάτι καταστροφικό και δεν τιμά την ανθρωπότητα και την εξέλιξη της. Καμία άλλη χώρα δεν έχει το περιθώριο να κάνει το ίδιο σε ένα δεύτερο κύμα».

Για τη δημιουργία ομάδας γιατρών που θα προλάβει τον ιό: «Αυτό είναι ο ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει μάλιστα γραφεία. Θα πρέπει λοιπόν ο ρόλος του θα πρέπει να είναι πιο επιτυχημένος. Κακά τα ψέματα αποτύχαμε. Θα πρέπει οι κυβερνήσεις να ακούνε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.