«Δεν είναι λύση για ΠΑΟΚ και Άρη η αναδιάρθρωση»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής αλλά και προπονητής του ΠΑΟΚ και του Άρη αναφέρθηκε στην κακή αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, οι οποίοι «φλερτάρουν» με τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«ΠΑΟΚ και Άρης πληρώνουν το καθεστώς των χρεών, τα οποία δεν έγιναν τυχαία. Στον ΠΑΟΚ, ευθύνη φέρει και ο κ. Κατσαρής, ο πρόεδρος του ΑΣ, γιατί αυτός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την εκάστοτε διοίκηση όταν δεν εκπληρώνει τους στόχους τους οποίους έβαλε όταν ανέλαβε. Ο κόσμος ενώ στήριξε την προσπάθεια με τον Μπάνε τα πρώτα χρόνια, τώρα γύρισε την πλάτη και ψάχνει τους ενόχους για να τους τιμωρήσει. Βλέπουμε πως μόνο σε παιχνίδια υψηλής βαθμολογικής αξίας υπάρχει παρουσία κόσμου και τα ντέρμπι με τον Άρη. Δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλα ανοίγματα και χρέη. Δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να φτιάξουν δυνατές ομάδες και δεν μπορούν να διαχειριστούν μικρά μπάτζετ ώστε να κάνουν καλύτερα ρόστερ σε σύγκριση με τις επαρχιακές ομάδες, οι οποίες έχουν τέτοια εμπειρία. Ο Άρης, πάντως, έκανε προσπάθεια και βρήκε κάποιους επενδυτές, οι οποίοι ξόδεψαν κάποια χρήματα αλλά δεν έφεραν αποτελέσματα. Είναι προς τιμήν τους ότι βρήκαν τους Λάσκαρη, Γουλιέλμο με τα όποια προβλήματα δημιούργησε η παρουσία τους. Ήταν άνθρωποι που δεν έκαναν κριτική αλλά έβαλαν λεφτά και σε κρίσιμες περιόδους έδωσαν κουράγιο στον κόσμο και οικονομικές λύσεις στην ομάδα».

Για το αν μπορεί να είναι λύση η αναδιάρθρωση: «Όταν βλέπουμε ομάδες να αλλάζουν ΑΦΜ και έδρες δε νομίζω ότι θα μας πειράξει η αύξηση των ομάδων από 14 σε 16. Αν μετά την απουσία του Ολυμπιακού λείψει και κάποιος εκ των ΠΑΟΚ, Άρη ή και οι δύο, ποιος θα ασχοληθεί με τον Ήφαιστο και τον Κόροιβο; Το μπάσκετ θέλει ονόματα. Δείτε τον Ηρακλή, ο οποίος επέστρεψε και άλλαξε η εικόνα του Πρωταθλήματος. Καλώς ή κακώς τα ονόματα μετρούν πολύ. Το βασικό είναι να βρεθεί λύση στο οικονομικό των ομάδων. Γιατί αλλιώς, και 16 να γίνουν οι ομάδες θα έχουμε τα ίδια του χρόνου. Επίσης, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ να ψάξουν να βρουν λύση στο οικονομικό. Να επανέλθει η κεντρική διαχείριση, για να έχουν οι ομάδες περισσότερα έσοδα. Γιατί με αυτά τα λιγοστά έσοδα πάντα θα ψάχνουμε τον επενδυτή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.