Δεν είναι η ήττα, είναι η εικόνα του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης19 Σεπτεμβρίου 2021

Η ομάδα που εμφανίστηκε χθες στη Νίκαια δεν είναι η ομάδα που είδαμε στα φιλικά προετοιμασίας, ούτε η περσινή ομάδα του Άκη Μάντζιου. Αποκρουστική εικόνα, με νοοτροπία που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τον σύλλογο και είναι εντελώς αντίθετη με τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το καλοκαίρι από τις μεταγραφικές επενδύσεις της διοίκησης.

Δεν είναι μόνο η ήττα από τον νεοφώτιστο Ιωνικό, που στοιχειοθετεί νέα μεγάλη απώλεια βαθμών για τους «κιτρινόμαυρους». Είναι περισσότερο η εικόνα αυτή που προβληματίζει και σε κάνει να αναρωτιέσαι “πώς μπορεί να αλλάξει;”. Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή στη διαδικασία να επιρρίψω ευθύνες, γιατί ευθύνη δεν έχει αποκλειστικά ο προπονητής ο οποίος και συγκέντρωσε τα περισσότερα πυρά χθες το βράδυ στα social media. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φαίνεται ότι λειτουργούν πολύ μακριά από τις δυνατότητές τους ή τουλάχιστον πολύ μακριά από όσα μας έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν στο γήπεδο.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έλειπαν από την ομάδα βασικά στοιχεία. Άοσμη, άχρωμη και χωρίς νεύρο. Χωρίς ομογένεια και αυτοματισμούς. Χωρίς ένταση και καμία αποφασιστικότητα στις κινήσεις και στις μονομαχίες, απέναντι σε ένα σύνολο όπως αυτό του Ιωνικού που πέρα από το καλό διάβασμα του παιχνιδιού είχε τουλάχιστον και μία στοιχειώδης ένταση και πείσμα για αποτέλεσμα. Ο Αρης ήταν ξανά προβλέψιμος, δεν έβγαλε συνεργασίες, δεν είχε την προσωπική ενέργεια και δεν δημιούργησε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασπάσει τις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου.

Είναι φανερό μετά από δύο 90άλεπτα στο Πρωτάθλημα ότι ο Αρης αντιμετωπίζει πρόβλημα στη δημιουργία και όχι τόσο στην εκτέλεση. Όταν δημιουργείς, το γκολ θα έρθει. Τα βασικά του γρανάζια δεν δουλεύουν. Σάσα, Ντιαγέ για δεύτερο παιχνίδι δεν ήταν δημιουργικοί από τον άξονα και είναι απορίας άξιο γιατί ο Μάντζιος (και πάλι) δεν προσπάθησε να δώσει πνοή στο κέντρο με κάποια αλλαγή. Ο Μπερτόγλιο δεν θυμίζει σε τίποτε τον περσινό, ενώ ο Ιτούρμπε ξεκάθαρα φάνηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στον άξονα παρά στα πλάγια. Τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή που δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ο Καμαρά δεν είναι απειλή για τους αντιπάλους, ενώ ο Αλί στο ντεμπούτο του φάνηκε ότι θέλει ακόμη πολύ χρόνο για να μπει στο κλίμα.

Πολλά ακόμη μπορούν να ειπωθούν για τον καθένα, όπως και για τη διαχείριση του ρόστερ. Το ζητούμενο όμως αυτή τη στιγμή είναι ο Αρης να ξαναθυμίσει τον Αρη που είδαμε να χτίζεται το καλοκαίρι. Την ομάδα που είδαμε στα φιλικά παιχνίδια γιατί κινδυνεύει πολύ σύντομα να εκτροχιαστεί. Τη λύση καλούνται να τη βρουν ο προπονητής, με την ευθύνη που του αναλογεί ώστε να βρει τον τρόπο και τις ισορροπίες, και οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι βγάζουν μια εντελώς… κουραστική εικόνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.