Δεν είναι… fun bet

Θανάσης Κυλώνης21 Μαρτίου 2020

Όταν το αντικείμενό σου είναι ο αθλητισμός και η δουλειά σου, ως δημοσιογράφος και ως Μέσο, είναι να γράψεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και στοίχημα εν προκειμένω, νιώθεις πολύ αμήχανα την στιγμή που ανοίγεις τον υπολογιστή σου και καλείσαι να πληκτρολογήσεις τις πρώτες λέξεις-προτάσεις του άρθρου σου.

Αφενός δεν υπάρχει αντικείμενο ουσιαστικά όταν έχουν «παγώσει» όλες σχεδόν οι αθλητικές δραστηριότητες απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη (σε όλη την Ευρώπη, μόνο στη Λευκορωσία παίζουν πλέον), αφετέρου κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς γραφικός αν μιλήσεις για το… διπλό της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, την ώρα που τα πάντα κινούνται πλέον γύρω από την πανδημία του κορονοϊου. 

Το Euro 2020 που θα ξεκινούσε 12 Ιούνη αναβλήθηκε και μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2021, ενώ σκέψεις γίνονται και για τη ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που ξεκινάνε βάσει προγράμματος τέλη Ιούλη, ενδεικτικό της φοβίας των αρμόδιων οργάνων ότι όλος αυτός ο… εφιάλτης δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. 

Κάποια πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ήρθαν μεσοβδόμαδα από το μέτωπο της φαρμακευτικής επιστήμης, είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Ούτε και οι πιο εξειδικευμένοι γιατροί-ερευνητές δεν ξέρουν πόσο μακριά θα πάει η… βαλίτσα, αυτό που ξέρουμε πάντως όλοι μας, είναι ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ουσιαστικά βιώνουμε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, με τον εχθρό να είναι αόρατος. Ο,τι χειρότερο δηλαδή.

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Και για να επιστρέψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται σε κανονικούς ρυθμούς κοινωνικής ζωής, για να έχει ξανά όλος ο κόσμος δουλειά, διασκέδαση, αθλητισμό και… στοίχημα, οφείλουμε τώρα, για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, ίσως και μήνες, να δείξουμε ΟΛΟΙ αίσθημα ατομικής ευθύνης, υπομονής και ανθρωπιάς.

Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τον συνάνθρωπό μας, αλλά και για να κάνουμε ευκολότερο το ιερό έργο που επιτελούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, προμηθευτές, εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, φούρνους κτλ. Το πως θα συμπεριφερθούμε όλοι μας τούτες τις κρίσιμες στιγμές, μάλλον είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής μας.

Αυτή θα είναι, λοιπόν, και η δική μου μοναδική πρόταση στη σημερινή στήλη. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, όσο περισσότεροι και όσο περισσότερο μπορούμε. Και δεν είναι… fun bet.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.