Δεν είναι απίθανο το σενάριο να βγει ο ΠΑΟΚ πρώτος αν...

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Μαρτίου 2020

Την Κυριακή αρχίζουν τα πλέι οφ και, μάλιστα, με δύο ντέρμπι. Ο Αρης, θεωρητικά, έχει την πιο εύκολη δουλειά απ’ όλους με τον ΟΦΗ στην έδρα του, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, όμως, πρέπει να δώσουν πιο αμφίρροπες μάχες για να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς.

Προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι για τον ΠΑΟΚ δεν θα ισχύσει ποτέ η αστεία απόφαση της αφαίρεσης επτά βαθμών, οπότε θεωρώ ότι απέχει από τον Ολυμπιακό επτά βαθμούς και όχι δεκατέσσερις. Κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτο, ότι, με λίγη προσοχή, δεν θα κινδυνεύσει να χάσει τη δεύτερη θέση από την ΑΕΚ. Δεύτερο, ότι, με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και λίγη τύχη, δεν είναι καθόλου απίθανο να καλύψει τη διαφορά και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

Ηδη, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, οι βαθμοί της διαφοράς μπορεί να γίνουν κάλλιστα τέσσερις με νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Να παραμείνουν τέσσερις στη δεύτερη (Ολυμπιακός – Αρης, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ), ίσως και στην τρίτη, μολονότι ο Ολυμπιακός είναι πιο πιθανό να χάσει βαθμό ή βαθμούς (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ) και μετά θα έρθει η τέταρτη κρίσιμη αγωνιστική, με τα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Αρης – ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν μοιάζει με την άθλια ομάδα που έχασε 4-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στην κανονική περίοδο και βρει τρόπο να νικήσει, θα ελπίζει βάσιμα σε απώλεια του Ολυμπιακού. Εστω και με ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι, η διαφορά θα πάει στους δύο βαθμούς. Θα μείνει στους δύο στην πέμπτη αγωνιστική (Ολυμπιακός – ΟΦΗ, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ), αρκεί φυσικά ο ΠΑΟΚ να μην κάνει γκέλα, ας πούμε ότι δεν θα μειωθεί ακόμη περισσότερο στην έκτη (ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός), το ίδιο και στην έβδομη (Αρης – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός), μολονότι και εδώ είναι πιο πιθανό να έχει απώλεια ο Ολυμπιακός, οπότε θα φτάσουμε στην επίσης καθοριστική όγδοη αγωνιστική. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη θα μπει μπροστά με έναν βαθμό. Εστω και ισοπαλία να πάρει, όμως, θα μείνει στους δύο πίσω και θα είναι υποχρεωμένος να νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην ένατη αγωνιστική, ελπίζοντας σε απώλεια του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αν νικήσει και νικήσει και ο Ολυμπιακός, τότε, στην τελευταία αγωνιστική, θα είναι μονόδρομος η νίκη επί του Αρη στην Τούμπα, με την ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ η διαφορά θα παραμένει στους δύο βαθμούς. Αν ο Ολυμπιακός μείνει στην ισοπαλία, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν, αλλά πρώτος θα είναι ο ΠΑΟΚ, γιατί θα έχει περισσότερους βαθμούς στους μεταξύ τους αγώνες στα πλέι οφ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάναμε εδώ.

ΥΓ. Ναι, είναι αρκετά αισιόδοξοι αυτοί οι υπολογισμοί, αλλά καθόλου αδύνατο δεν είναι να δικαιωθούν και να αποδειχθούν και.. αυστηροί. Αρκεί να το πιστέψουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.