Δεν χωρούν πλέον, προτεραιότητες για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Μαρτίου 2022

Και βέβαια, οι αγώνες με τη Μαρσέιγ είναι ύψιστης σημασίας. Και βέβαια εάν περάσει ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία. Και βέβαια, εκτοξεύεται η αξία του στα ύψη του χρηματιστηρίου αξιών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και βέβαια, κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος (θα) οφείλει μια βαθιά υπόκλιση στον ΠΑΟΚ.

Δεν πρέπει πάντως, να μείνει στην σκιά της εκτυφλωτικής λάμψης της πιθανής (με την ποδοσφαιρική λογική) πρόκρισης, η αποτυχία του στο Πρωτάθλημα. Και δεν πρέπει επίσης, στο βωμό αυτής της πρόκρισης με την ύψιστη κι εθνική σημασία, να θυσιασθούν προοπτικές κατάκτησης τού Κυπέλλου. Και συνάμα εξασφάλισης της ήδη ασφαλισμένης δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα.

Όπως δεν πρέπει φυσικά, σε περίπτωση πιθανού (με την ποδοσφαιρική λογική κι αυτός) αποκλεισμού, να απαξιωθεί η παρουσία του ΠΑΟΚ στους Προημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ.

Ήδη ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του τέτοια εποχή βρίσκεται σε τέτοια σημαντική καμπή της. Με στόχους σε Πρωτάθλημα, σε Κύπελλο και σε Κόνφερενς Λιγκ. Έστω κι εάν στο Πρωτάθλημα έχει κατεβάσει τον πήχη. Είναι πρωτόγνωρη εποχή για τον ΠΑΟΚ. Με στόχο την επόμενη πρωτόγνωρη την οποία θα ζήσει εάν προκριθεί κόντρα στη Μαρσέιγ. Στο μεγαθήριο – συγκριτικά με Γάνδη και Μίντιλαντ - της Μαρσέιγ. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα…

Αυτή η πρωτόγνωρη εποχή έχει και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες της. Κατ’ αρχήν, το υπέρβαρο φορτίο αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στη συνέχεια, την διαχείριση του (ελλειμματικού…) ρόστερ. Και την …ταξινόμηση των στόχων. Υπό άκρως αντίξοες συνθήκες, μάλιστα… Τις συνέπειες του σφικταγκαλιάσματος της γκαντεμιάς.

Θεωρούμε λοιπόν, πως θα είναι μέγα λάθος εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ καταστήσει τους αγώνες με τη Μαρσέιγ αγώνες ζωτικής σημασίας. Ύψιστης… Μοναδικής… Πρωτόγνωρης, ναι. Ζωτικής όχι.

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη γράψει ιστορία. Την έχει δε, υπογράψει ως η ελληνική ομάδα η οποία φθάνει σε Προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πρόκριση του θα προσθέσει την επόμενη χρυσή σελίδα σε αυτήν. Ο αποκλεισμός του δεν θα σβήσει την προηγούμενη. Καθαρές κουβέντες.

Θεωρούμε πως ο ΠΑΟΚ στο διάβα του, δε θα παραμερίσει τους στόχους του στο Πρωτάθλημα και στο – τη συνήθεια η οποία έγινε λατρεία – Κύπελλο. Δεν θα θυσιάσει αυτούς τους στόχους στον βωμό της πρόκρισης. Δεν πρέπει, να το κάνει.

Θεωρούμε πως θα πορευθεί προς τους Ημιτελικούς, όπως πορεύθηκε προς τούς Προημιτελικούς. Με απόλυτη ηρεμία. Κι έχοντας στην σκέψη Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Καλώς ή κακώς… Έτσι ή αλλιώς σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή δεν χωρούν προτεραιότητες στόχων. Δε λέμε πως ήταν ή είναι εύκολη η διαχείριση των μαχών σε τρία μέτωπα. Λέμε απλά, πως ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει την στρατηγική η οποία μέχρι σήμερα είναι άκρως ωφέλιμη κι αποδοτική! Δε χωρούν πλέον, προτεραιότητες…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.