Delete θέλει να κάνει ο Άρης -Κρίνεται η τύχη του Μάντζιου

Μάνος Χατζάκης22 Σεπτεμβρίου 2021


Προ των πυλών είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τον Αρη. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν σήμερα το βράδυ τον Παναθηναϊκό και έχουν πολλούς λόγους να... ματώσουν, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Το σύνολο του Ακη Μάντζιου έχει τις προϋποθέσεις για να κερδίσει, αρκεί να προσπεράσει την πίεση του αποτελέσματος και να εφαρμόσει πλάνο στην επίθεση.

Delete στο παρελθόν και τη μετριότητα θα σημάνει (από) σήμερα, ενδεχόμενη κατάκτηση των τριών βαθμών επί της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αντικειμενικά, ο Παναθηναϊκός έχει αδυναμίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αρης, όπως και συγκεκριμένα ακόμη στοιχεία.

Οι “κιτρινόμαυροι” παίζουν στην έδρα τους και από εκεί θέλουν πετύχουν τα πρώτα τους γκολ στο Πρωτάθλημα. Αρκεί να εφαρμόσουν το ενδεδειγμένο πλάνο στην επίθεση, τόσο δηλαδή σε θέματα δημιουργίας φάσεων, όσο και στην εκτέλεση. Κάτι, δηλαδή, που δεν είδαμε -με συνέπεια- στα ματς απέναντι σε ΟΦΗ και Ιωνικό. Παράλληλα, οι παίκτες του Μάντζιου οφείλουν να μην επηρεαστούν από το άγχος της νίκης, που δεδομένα υπάρχει μετά τον μόλις ένα βαθμό έως τώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουν σύμμαχο την έδρα και τον κόσμο, ο οποίος θα βρεθεί στο γήπεδο, και θα κάνει τη δική του δουλειά.

Από εκεί και πέρα, εάν οι γηπεδούχοι θέλουν να πανηγυρίσουν νίκη, τότε θα κληθούν να βάλουν τα πόδια τους στη... φωτιά και να κερδίσουν τις (πολλές) επικείμενες προσωπικές μονομαχίες. Ο,τι δηλαδή δεν έκαναν στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε αισθητά στο συγκεκριμένο σκέλος. Κι αυτό αφορά στη διάθεση ατομικά, αλλά και συλλογικά.

Κανείς πλέον δεν θα ψάξει για δικαιολογίες, από τη στιγμή που δεν λείπει τίποτα από την ομάδα σε κανένα επίπεδο. Ωστόσο, η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα έρθει, όταν επέλθει ισορροπία στο συναίσθημα ή αλλιώς την ψυχολογία και το πρακτικό κομμάτι, που είναι οι επιλογές του προπονητή και η υψηλή απόδοση εκ μέρους των φυσικών πρωταγωνιστών. Οι μονάδες υπάρχουν, η έδρα θα είναι με το μέρος του Αρη και πλέον έρχεται η στιγμή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επιφορτίζονται με τα... υπόλοιπα. Και μεταξύ των άλλων παραγόντων, θα χρειαστεί να παίξουν για τους εαυτούς τους, τον -υπό πίεση- Μάντζιο, αλλά και την επένδυση της διοίκησης.

Αλλωστε, μιλάμε για ντέρμπι που -σε αυτό το χρονικό σημείο- έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή του περιβόητου restart, που ψάχνουν όλοι στην ομάδα.

Ουσία στις συζητήσεις

Πέρα από τα τεχνικά στοιχεία, που αφορούν την εικόνα του Αρη, οι “κιτρινόμαυροι” ποδοσφαιριστές καλούνται να αποδείξουν ότι οι συζητήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας τόσο με τον Ακη Μάντζιο, όσο και τον Θόδωρο Καρυπίδη, έχουν ουσία. Ολοι δεσμεύτηκαν για καλύτερη εικόνα και η αρχή γίνεται απόψε. Αρα, είναι και θέμα εγωϊσμού, αλλά και επαγγελματισμού να αρχίσει η πορεία ανάκαμψης και να ξεχαστεί ό,τι συνέβη στα δύο προηγούμενα 90λεπτα. Αλλιως, θα μιλάμε για ανακολουθία λόγων και έργων κι αυτό δεν αξίζει στη φετινή προσπάθεια και με τον τρόπο που γίνεται από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.