Το top 10 των ελεύθερων παικτών που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου στις περισσότερες χώρες έχει κλείσει με τις ομάδες να έχουν προχωρήσει είτε σε μεταγραφικές προσθήκες είτε σε αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ τους, ωστόσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα προσθήκης ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν… ελεύθεροι.

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είχαν… φλερτάρεις με Ελληνικές ομάδες, είχαν φτάσει ένα βήμα πριν μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας αλλά και περιπτώσεις παικτών που όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα κανείς δεν περίμενε πως θα είναι free agents.

Λοράν Κοσιελνί

Έπειτα από εννέα χρόνια στο Νησί και την Άρσεναλ ο Λοράν Κοσιελνί επέστρεψε στην πατρίδα του και την Μπορντό, ωστόσο έπειτα από 3 χρόνια στην ομάδα αποτέλεσε παρελθόν με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο ίδιος στα 36 του έτη έχει παίξει 45.492 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που δείχνει την εμπειρία που έχει και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ενθαρρυντικό στοιχείο για μία ομάδα σε αντιδιαστολή με την ηλικία του.

Τζακ Γουίλσιρ

Ένα μεγάλο ταλέντο που οι τραυματισμοί του έβαλαν εμπόδια στη καριέρα του έχει μείνει χωρίς ομάδα από την 1η Ιουλίου του 2021, με τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του να είναι η Μπόρνμουθ και εδώ και 7 μήνες δεν έχει βρεθεί ομάδα να κάνει δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου που σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών πραγματοποίησε ντεμπούτο με την Άρσεναλ και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τους «κανονιέρηδες» στην Premier League. Από τότε το όνομα του έχει ακουστεί πολλές φορές για Ελληνικούς συλλόγους, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι ουσιαστικό ποτέ.

Ντιέγκο Περότι

Ο Αργεντίνος με πλούσια καριέρα που ξεκίνησε από την Σεβίλλη συνεχίστηκε στην Μπόκα Τζούνιορς και κορυφώθηκε στη Ρόμα, παραμένει χωρίς ομάδα έχοντας μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε και ενώ η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή που παίζει με την ίδια άνεση στο δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης, αγγίζει το 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τζιοβάνι Ντος Σάντος

Ποιος θα περίμενε πως το – για πολλούς – αντίπαλο δέος του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα, Τζιοβάνι, θα είχε αυτή την εξέλιξη στην καριέρα του. Μία καθοδική πορεία που τον έχει φέρει στα… αζήτητα με τελευταίο του σταθμό την Αμέρικα στο πρωτάθλημα του Μεξικού. Ένας ιδιόρρυθμος ποδοσφαιριστής με το δικό του ταπεραμέντο που αδίκησε τον εαυτό του, έχοντας περάσει μετά τη Μπαρτσελόνα από την Τότεναμ, τη Γαλατά αλλά και τη Βιγιαρεάλ.

Ραμίρες

Έχοντας κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ και μια Premier League με τη φανέλα της Τσέλσι ο Βραζιλιάνος χαφ έφτασε να παίρνει μεταγραφή μέχρι και στο πρωτάθλημα Κίνας έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο η παρουσία του στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, όταν και επέστρεψε στην πατρίδα του ήταν μέχρι στιγμής η τελευταία του ομάδα με τον ίδιο να παραμένει χωρίς σύλλογο στα 34 του.

Κάρλος Τέβεζ

Ότι και να πει κανείς για τα 235 γκολ που έχει πετύχει ο Αργεντίνος στράικερ είναι λίγο. 44.610 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας. Ο «Καρλίτο» έκανε το ποδοσφαιρικό του όνειρο πραγματικότητα και με τελευταία του ομάδα στα 37 του την αγαπημένη του Μπόκα αμφιταλαντεύεται για το αν στα 37 του πρέπει να συνεχίσει να σκίζει αντίπαλα δίχτυα ή να κάνει χώρο για τους επόμενους.

Ντιέγκο Κόστα


Ένας ακόμα «mr goal», ένας ακόμα ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης που έχει μείνει χωρίς ομάδα και ψάχνει την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Βρέθηκε ένα βήμα από τη Σαρλεριτάνα ωστόσο η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε και στο υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου θα ψάξει την επόμενη ομάδα που θα αγωνιστεί. 

Μαρσέλο Σαράκι


Μπορεί σε πολλούς το όνομα του να μην λέει κάτι, ωστόσο ο Ουρουγουανός ακραίος αριστερός οπισθοφύλακας έκανε τη Λειψία να βγάλει από τα ταμεία της το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ρίβερ Πλέιτ. Εν συνεχεία ακολούθησε ο δανεισμός στη Γαλατά ωστόσο ο ποδοσφαιριστής μόλις στα 23 του κυκλοφορεί... free!

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο


Πόσες σειρές, πόσες λέξεις και πόσα άρθρα είχαν γραφτεί για αυτόν τον παίκτη σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είχε γίνει το μεταγραφικό σίριαλ της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, με τον ποδοσφαιριστή τη μία στιγμή να μοιάζει έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για να συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την άλλη στιγμή να δημοσιεύει φωτογραφίες από τις διακοπές του, δείχνοντας πως δεν θα είχε θέμα να μείνει χωρίς ομάδα. Όπως και έγινε , μέχρι τώρα!

Κριστιάν Ολίβα


Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που το όνομα του είχε «παίξει» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και τώρα φιγουράρει στης ΑΕΚ, με την «Ένωση» ωστόσο να μην μοιάζει διατεθειμένη να κάνει κίνηση για την απόκτηση του. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος που έμοιαζε να προτιμά τη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο τελικά συνέχισε την καριέρα του στην Ισπανία και τη Βαλένθια, ωστόσο αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι δεν είχε τη συνέχεια που ήθελε με τον ίδιο πλέον να είναι διαθέσιμος για νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.