«Δείξτε τον πραγματικό ΠΑΟΚ»

Metrosport Team12 Μαρτίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Η χρονική περίοδος που διανύουμε, είναι ίσως η πιο δύσκολη της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη θέση όπου βρισκόταν στο Πρωτάθλημα, έπεσε στην δεύτερη με διαφορά δύο βαθμών από τον πρώτο μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα.

Στην Ευρώπη, η ήττα με σκορ 2-0 στο Ζάγκρεμπ το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, κάνει τον δεύτερο αγώνα της Τούμπας, πραγματικό γολγοθά.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, κρίσιμα για την πορεία του, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Έπεσε αμαχητί. Οι παίκτες του, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του, υπέπεσαν σε λάθη διαχείρισης του γκρουπ, τα οποία κόστισαν στην ομάδα. Δυστυχώς, αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι, έχουν αρνητικό πρόσημο στην απόδοσή τους.

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων είναι έντονες. Έξω από την Τούμπα μετά το τέλος του αγώνα, ακούστηκαν αποδοκιμασίες εναντίον όλων. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

Αλλά και στην καθημερινότητα, απλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν εκτός εαυτού για αρκετές ώρες. Προσπαθούσαν επί ώρες να συνειδητοποιήσουν πως συνέβη αυτή η αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Πως δηλαδή κατάφερε ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο κρίσιμα ματς, τα οποία εάν τα κέρδιζε θα είχε αποκτήσει ψυχολογία για να πετύχει τους στόχους του.

Να επιστρέψει και πάλι η ομάδα

Το ζητούμενο, είναι να εμφανιστεί ο κανονικός ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο από εδώ και στο εξής. Το βασικό είναι να επιστρέψει η ομάδα και πάλι. Γιατί στα τελευταία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ απουσίαζε από τους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό θέλουν οι οπαδοί και αυτό ζητούν από τους παίκτες και τον προπονητή: “Δείξτε και πάλι ποιοι είστε”. Αυτή είναι όλη η ουσία. Από τις ομιλίες μέσα στα αποδυτήρια, των Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το θέμα, στην ίδια σελίδα) καταλαβαίνει κάποιος, πως η κατάσταση είναι οριακή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Επιπλέον ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα των μεταγραφών. Ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε τον Ιανουάριο, έχασε την ευκαιρία να παραμείνει ανταγωνιστικός και στους τρεις θεσμούς.

Το ζητούμενο πλέον, είναι πως θα ανταποκριθεί η ομάδα. Υπάρχει αντίδοτο για τις κακές εμφανίσεις; Υπάρχει αντίδοτο για να επιστρέψει η ομάδα στις πραγματικές της παραστάσεις;

Στην πράξη θα φανεί. Από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Εκεί, μπροστά στον κόσμο του, θα κληθεί να δείξει ο ΠΑΟΚ αν μπορεί να τα καταφέρει. Και δεν εννοούμε απαραίτητα να προκριθεί. Διότι αυτός ο στόχος έγινε πολύ δύσκολος από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Κυρίως να παρουσιάσει μία εικόνα ενός ΠΑΟΚ που θέλει, μπορεί και είναι ικανός να επιστρέψει σε νίκες, πειστικές εμφανίσεις και εφόσον προκύψει κάτι καλό, να το πετύχει. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Μία ενδεχόμενη πρόκριση, θα επαναφέρει στην ομάδα την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Ένας αποκλεισμός με νέα κακή εμφάνιση θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς. Ένας αποκλεισμός με νίκη του ΠΑΟΚ και καλή εμφάνιση, θα “μετριάσει” κάπως, τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.