Δανιηλίδης: «Στην Αθήνα τριπλασίασαν τις δομές και άφησαν την Θεσσαλονίκη γυμνή»

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2020

Για τα μεγάλα λάθη που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, και την έφεραν στην «δίνη» του κορωνοϊού, μίλησε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και στο Metropolis 95.5. Ο Δήμαρχός εξαπέλυσε σκληρή κριτική προς τις κυβερνητικές αποφάσεις του καλοκαιριού, οι οποίες όπως είπε «άφησαν την Θεσσαλονίκη γυμνή». 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για το κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Θεσσαλονίκης για την γιορτή του Πολυτεχνείου: «Δεν νομίζω ότι είναι για κριτική αυτή η ανευθυνότητα. Δεν έχω λείψει από καμία πορεία για το Πολυτεχνείο. Αυτά τα οποία κάνουν εκ του ασφαλούς είναι τζάμπα μαγκιές. Έτσι νομίζουν πως θα καταγράψουν πολιτική προστασία. Δεν αξίζει για κριτική. Η Ένωση Νοσοκομειακών Θεσσαλονίκης το δήλωσε και την ίδια ώρα οι γιατροί δίνουν τον αγώνα της ζωής. Αυτοί εκ του ασφαλούς κάνουν κάλεσμα επαναστατικής… γυμναστικής. Η κοινωνία και ο λαός θα τους στρέψει τα νώτα και δεν θα συμμετάσχει. Προσπαθούν να προκαλέσουν για να καταγράψουν στον προσωπικό τους περιβάλλον επαναστατικές περγαμηνές».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Κάποια άτομα τα είχαμε προειδοποιήσει. Είναι τώρα η ώρα της μάχης. Είχαμε στείλει επιστολές τον Απρίλιο τον Πρωθυπουργό, συσκεφτήκαμε και κάναμε τεκμηριωμένες προτάσεις. Θεωρώ καθήκον μου εκτός από την κριτική να κάνω και προτάσεις. Κάναμε έκκληση να ανακατασκευαστούν  νοσοκομεία της πόλης. Μονοθεματικά νοσοκομεία κορωνοϊού. Από τότε λέγαμε να γίνει επειγόντως η στελέχωση, οι επιστήμονες λέγανε ότι το δεύτερο κύμα θα ήταν πιο δυνατό.

Επίσης λέγαμε ότι πρέπει να γίνει δίκαιη κατανομή των εκατοντάδων κλινών και αναπνευστήρων από τις δοκιμές. Ξεπέρασαν τις 500.000 μαζί με τις δωρεές που έγιναν. Όλα οδηγήθηκαν στην Αθήνα. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να αφήσουμε γυμνή την Θεσσαλονίκη και να τριπλασιάσουμε τις δομές στην Αθήνα. Είναι ασύμφορο να γίνονται αεροδιακομιδές, και οι πολίτες της περιφέρειας να μεταβαίνουν αλλού για νοσηλεία. Προβλέψαμε ότι η χώρα θα κάνει αεροδιακομιδές και οι περισσότεροι θα πεθαίνουν στο αεροπλάνο. Το κόστος της αεροδιακομιδής κοστίζει περισσότερο από το κόστος των αναπνευστήρων. Αυτοί που κυβερνάνε πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, σε θετικές προτάσεις.

Θα υπάρξει και τρίτη φάση από την άνοιξη και μετά. Τώρα λένε για το Βελλίδειο. Γιατί να μην έχουμε δυο τρία νοσοκομεία να τα είχαμε αξιοποιήσει μόνο για τον ιό; Πρέπει να υπάρχει και η απαραίτητη στελέχωση. Μου λένε δεν υπάρχουν πολλοί εντατικολόγοι. Η δουλειά τους δεν είναι αποδοτική οικονομικά. Ότι παίρνει ένας απλός παθολόγος, παίρνει και ο εντατικολόγος που πρέπει να προσέχει τον ασθενή δευτερόλεπτο ανά δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχει προσφορά από τους υπάρχοντες εντατικολόγους γιατί δεν υπάρχουν αυτοί στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο σημείο οι γιατροί των μονάδων αυτών να παίρνουν λιγότερα χρήματα από ότι αξίζουν».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών: «Πριν από 1,5 μήνα αναγκάστηκα να σφραγίσω όλα τα κέντρα και ΚΔΑΠ. Επιφανή πρόσωπα του αθλητισμού της πόλης με είπαν ότι καταστρέφω τον αθλητισμό. Όταν εγώ τόλμησα να πάρω μέτρα με πετροβολούσαν. Στην περιοχή μας δεν είναι καλά τα πράγματα. Έχουμε 100 κρούσματα στην εκπαίδευση εκ των οποίων τα 80 είναι παιδιά και τα 20 εκπαιδευτικοί. Έχουμε δεκάδες κρούσματα στον αθλητισμό αλλά ευτυχώς λίγα στις κοινωνικές δομές. Είχαν βρεθεί επίσης ένα κρούσματα στο «Βοήθεια στο Σπίτι», πέντε κρούσματα στα ΚΔΑΠ και έξι στην Υπηρεσία καθαριότητας. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα όλοι. Οι καταστάσεις είναι πολύ κρίσιμες».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.