Δανιηλίδης: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για το Σέιχ Σου - Επανεμφανίστηκε το φλοιοφάγο έντομο»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σίμος Δανιηλίδης. Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών μίλησε για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο δάσος του Σέιχ Σου αλλά και για το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει τα δέντρα.

Μεταξύ άλλων, ο Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε:

«Έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου γιατί το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν. Σε εκατοντάδες σημεία στο δάσος υπάρχουν ξεροί κομμένοι κορμοί, στοίβες κλαδιά. Μέχρι στιγμής μηδέν απάντηση. 

Έστειλα στην κυβέρνηση και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να ενδιαφερθούν γιατί στα καθήκοντά τους είναι και να παρεμβαίνουν. Αν δεν υπάρχει παρέμβαση θα πάω και στην εισαγγελία. 

Πέρσι έγινε σημαντική δουλειά αλλά όχι σε όλο το δάσος. Φέτος επανεμφανίστηκε το φλοιοφάγο έντομο, σε πολλά σημεία ξεραίνονται δέντρα. Αν το αφήσουμε όπως το 2018 και έφαγε 100 χιλιάδες πεύκα, θα φάει αλλά 100 χιλιάδες. 

Υποσχέθηκαν ότι θα γίνει οργανωμένη αναδάσωση. Αποκρίθηκε η δασολογική σχολή. Όμως δυστυχώς δεν προχωράει και γίνεται φυσική αναδάσωση οπότε φυτρώνουν τα δέντρα της χαλέπιου πεύκης που είναι επιρρεπή στις ασθένειές. Σε λίγο καιρό θα είναι ζούγκλα, δε θα μπορεί να περάσει κανείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.