Δαλούκας: «Εξετάζουμε το περιστατικό με Μπα»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2020

Τα περιστατικά ρατσισμού στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της FARE, Αντώνης Δαλούκας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Κώστα Πετρωτό και Βασίλη Βλαχόπουλο τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμη βρίσκονται στο στάδιο έρευνας για το τι συνέβη στο θεσσαλικό κάμπο με την επίθεση στον Μπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ρατσιστική επίθεση στον Μπα: «Είναι ένα κομμάτι που μας αφορά άμεσα ως FARE. Η FARE είναι ένας οργανισμός που συνεργάζεται άμεσα με τις FIFA και UEFA σχετικά με το ρατσισμό έτσι ώστε το θέμα να εξετάζεται πιο ζεστά. Για το περιστατικό της Λάρισας βρισκόμαστε ακόμη σε πρώτο στάδιο καθώς προσπαθούμε να ενημερωθούμε τι έγινε με τον Μπα. Από τη Λάρισα δεν είχαμε κάποιο άλλο περιστατικό. Πρόκειται για ένα παράδειγμα που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Υπάρχουν πολλές πλευρές που το αποκαλύπτουν και η αντίδραση είναι μαζική. Αυτό μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί σε ένα βαθμό».

Το εάν έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στην Ελλάδα: «Τα κρούσματα έχουν μειωθεί αλλά μας ανησυχούν άλλα κομμάτια. Στη χώρα μας υπάρχει μια παρακολούθηση σε επίπεδο φιλάθλων για περιστατικά που συμβαίνουν σε επίπεδο ομάδων ή εθνικής ομάδας. Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι ρατσιστές αλλά υπάρχουν μεμονωμένα παραδείγματα, όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε στη Λάρισα».

Το εάν μπορούν ως οργανισμός να αναγκάσουν τη Λάρισα να αποβάλλει τους φιλάθλους που το έκαναν: «Όχι, εμείς αυτό δεν το μπορούμε. Η τιμωρία είναι θέμα της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League».

Το μεγαλύτερο κρούσμα που αντιμετώπισαν: «Το πανό με τη Βοσνία και το κάψιμο των σημαιών στον αγώνα με τη Φιλανδία».

Το εάν οι παίκτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι πάνω στο θέμα του ρατσισμού:«Υπάρχουν μια ραγδαία βελτίωση στο θέμα της αντίληψης για το τι σημαίνει ρατσισμός. Μάλιστα, εάν είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές του κομματιού αυτού, τότε μπορεί να εξαλειφθεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.