Daily Mail: «Εικονική η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι»

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2022

Ως τέχνασμα χαρακτηρίζεται από βρετανικό δημοσίευμα η ανακοίνωση αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τα διοικητικά δρώμενα της Τσέλσι, ώστε να προστατέψει τους «μπλε».

Η «βόμβα» που «πυροδότησε» χθες (26/2) ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την διοικητική ηγεσία των «μπλε» ταρακούνησε το σύλλογο.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορήθηκε πριν από δύο ημέρες από βουλευτές του Εργατικού Κόμματος ως συμμέτοχος σε σκάνδαλο διαφθοράς, αν και το όνομά του δεν βρέθηκε στις σχετικές λίστες με ονομάτων Ρώσων ολιγαρχών, που διέρρευσαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την «Daily Mail» δεν αλλάζει κάτι στην Τσέλσι, καθώς η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς είναι εικονική με σκοπό να προστατέψει την ομάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το κατά πόσο είναι στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η «Daily Mail» αναφέρει συγκεκριμένα: «H χθεσινή ανακοίνωση είναι περισσότερο συμβολική παρά τεχνική. Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι, εντός κι εκτός γηπέδου. O Αμπράμοβιτς θεωρεί πως λανθασμένα θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει στη μαύρη λίστα πολλούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου επιβάλλοντας ποινές και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων».

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως «Η ελπίδα του Αμπράμοβιτς με το να αποστασιοποιείται από την Τσέλσι είναι ότι ο σύλλογος δεν θα στοχοποιηθεί από όσους συνδέουν τον ίδιο με τον Πούτιν και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως αν η αγγλική κυβέρνηση αποφάσιζε να τον κυνηγήσει, αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας του, στην οποία περιλαμβάνεται και η Τσέλσι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.