Conference League: Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής, Κωστής Παναγιώτου

Η κληρωτίδα του Conference League έφερε τον ΠΑΟΚ στον 6ο όμιλο της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, αντιμετωπίζοντας τις Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν. Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί βατή για την ομάδα του Ραζβάν Λουτέσκου, καθώς θα τεθούν να αντιμετωπίσουν την τρίτη του περσινού δανέζικου πρωταθλήματος, την πρωταθλήτρια Σλοβακίας και τους μόνιμους πρωταθλητές του Γιβραλτάρ τα τελευταία χρόνια.

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Κοπεγχάγη

Εδρεύει στη πρωτεύουσα της Δανίας και το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται ονομάζεται "Πάρκεν", με χωρητικότητα 38.065 θέσεις. Έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 2 Royal League, το οποίο είναι διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στις χώρες της Σκανδιναβίας.

Στην ομάδα τη Δανίας αγωνίζονται δυο γνώριμοι από τα ελληνικά γήπεδα, ο λόγος για τους Μάριο Οικονόμου και Ζέκα, με τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού να αποτελεί βασικό γρανάζι και αρχηγό της ομάδας του Γες Τόρουπ.

Από τους Δανούς ξεχωρίζει ο 22χρονος επιθετικός, Τζόνας Γουίντ, και φέτος έχει σημειώσει σε 10 αγώνες, 5 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Ενώ ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, Πεπ Μπιέλ, οποίος σε 12 συμμετοχές τη φετινή χρονιά έχει πετύχει 7 τέρματα και 3 ασίστ.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αναμετρηθεί το παρελθόν άλλη μια φορά με ομάδα της Δανίας, τη σεζόν 2015-16 με τη Μπρόντμπι για τα playoff του Europa League, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα 5-0 και στον επαναληπτικό αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1).

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Πρόκειται για έναν σύλλογο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1919 και θεωρείται από τις πιο πετυχημένες στην Σλοβακία και στην Τσεχοσλοβακία πριν την διαίρεση των δυο κρατών. 

Η Σλόβαν, είναι η μοναδική ομάδα στην χώρα της η οποία έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Συγκεκριμένα, είχε στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης το 1969 κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα με 3-2 στην Βασίλεια.

Επίσης, έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας και 5 Κύπελλα, ενώ μετά την διαίρεση των δύο κρατών, κατάφερε και πανηγύρισε 12 πρωταθλήματα Σλοβακίας και 15 Κύπελλα. Επί προσθέτως, έχει στην τροπαιοθήκη της και τέσσερα Σούπερ Καπ Σλοβακίας. Σε διεθνές επίπεδο, έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο πρωταθλητριών και 9 Κύπελλα Ιντερτότο.

Φέτος οι Σλοβάκοι αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Europa League, με μια ήττα στο «Γ.Καραϊσκάκης» με 3-0 και μια ισοπαλία στην Σλοβακία με 2-2. Στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, είναι μέχρι στιγμής αήττητη, έχοντας τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Το ρόστερ της υπολογίζεται γύρω στα 14 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermakt, ενώ ένας ποδοσφαιριστής που ίσως να θυμόμαστε από την παρουσία του στα Ελληνικά γήπεδα, είναι ο Βλάντιμιρ Βαϊς, ο οποίος αποτέλεσε μέλος του Ολυμπιακό, με 25 συμμετοχές.

 Η συνάντηση με τον ΠΑΟΚ

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, δεν ξυπνάει καλές μνήμες για τον "Δικέφαλο του Βορρά", καθώς το 2019, η Σλοβάκοι είχαν «πετάξει» εκτός Europa League τους «ασπρόμαυρους.» Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους στην Σλοβακία, σημειώθηκε ως νικητή της Σλόβαν με 1-0, ενώ στον επαναληπτικό της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την νίκη με 3-2, αλλά τότε ίσχυε ο κανονισμός του έκτος έδρας γκολ και την πρόκριση την πήραν οι Σλοβάκοι.

 Θυμηθείτε τις δύο αναμετρήσεις:

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Europa League, με μια ήττα στο «Γ.Καραϊσκάκης» με 3-0 και μια ισοπαλία στην Σλοβακία με 2-2. Στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, είναι μέχρι στιγμής αήττητη, έχοντας τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Το ρόστερ της υπολογίζεται γύρω στα 14 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermakt, ενώ ένας ποδοσφαιριστής που ίσως να θυμόμαστε από την παρουσία του στα Ελληνικά γήπεδα, είναι ο Βλάντιμιρ Βαϊς, ο οποίος αποτέλεσε μέλος του Ολυμπιακό, με 25 συμμετοχές.

Λίνκολν

Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο Γιβραλτάρ, έχοντας κατακτήσει 25 πρωταθλήματα. Μάλιστα, ήταν 16 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτρια από το 2003 μέχρι το 2019. Επίσης, στην τροπαιοθήκη της έχει 18 Κύπελλα και 11 Σούπερ Καπ. 

Το γήπεδό της ονομάζεται "Βικτόρια" και έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων, αλλά μοιράζεται το στάδιο και με άλλους συλλόγους της χώρας,

Είναι η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που θα συμμετάσχει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Conference League). Παρόλο που το επίπεδο του πρωταθλήματός της είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αξίζει αναφορά στο μεγαλύτερο αήττητο που είχε ποτέ ομάδα από την Ευρώπη, συνολικά 1.959 ημέρες, από τον Μάιο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 (88 αγώνες).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.