Conference League: Κουπάτη και τυχερή η Ρόμα, έγραψε ιστορία ο Μουρίνιο κόντρα στη Φέγενορντ (vids)

Δημήτρης Καλαϊτζής26 Μαΐου 2022

Το πρώτο Europa Conference League κατέληξε στη Ρόμα, η οποία επικράτησε 1-0 της μαχητικής Φέγενορντ στον τελικό των Τιράνων. Αυτός ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τους Ρωμαίους μετά τη σεζόν 1960-61, όπου είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Εκθέσεων.

Ο special one έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής με τέσσερα διαφορετικά βαρύτιμα τρόπαια της UEFA, καθώς είχαν προηγηθεί δύο Champions League με την Πόρτο (2004) και την Ίντερ (2010), ένα UEFA με την Πόρτο (2003) και ένα Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017) και φέτος ήρθε να προστεθεί στη λίστα και το Conference League με τη Ρόμα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ρόμα στην πρώτη της ουσιαστική φάση ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τζανιόλο στο 32΄.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό η Φέγενορντ άγγιξε την ισοφάριση χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαντσίνι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Τιλ έκανε το σουτ και ο Πατρίσιο απέκρουσε εντυπωσιακά, σώζοντας τους Τζιαλορόσι. 


Και τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι. Ο Άουρσνες πάτησε στον Μαλάσια, ο οποίος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Πατρίσιο-η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι-απέκρουσε σωτήρια στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ρόμα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βερετού έπιασε το σουτ και παρότι η μπάλα κόντραρε ο Σινιστέρα μπόρεσε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τη Ρόμα να κερδίζει με 1-0 και να κατακτά το Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.