Conference League: Οι φημισμένες ομάδες… μετρημένες στα δάχτυλα!

Metrosport Team03 Ιουνίου 2021

Στη νέα διοργάνωση της UEFA, το European Conference League, απουσιάζει η αίγλη, η λάμψη και οι φημισμένες ομάδες. Άρης και ΑΕΚ θα ξεκινήσουν από τον Β’ προκριματικό (22/7), ο ΠΑΟΚ θα μπει στον Γ’ προκριματικό, ωστόσο ακόμη κι αν περάσουν όλοι στους ομίλους, πολύ δύσκολα θα δώσουν αγώνα με μεγάλη αίγλη, καθώς είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φημισμένες ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό.

Η Τότεναμ και η Ρόμα είναι τα πιο βαριά ονόματα που θα συμμετάσχουν στον νεοσύστατο θεσμού, όμως μαζί τους, μόνο ακόμη 5 ομάδες βρίσκονται στις πρώτες 60 του UEFA Ranking: Ρόμα (Νο13), Τότεναμ (Νο15), Βασιλεία (Νο29), Κοπεγχάγη (Νο35), Πλζεν (Νο47). Στο πρώτο επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν μπορεί να προσθέσει κανείς τις Άντερλεχτ (Νο62) και Φέγενορντ (Νο67) που έχουν σημαντική ευρωπαϊκή ιστορία.

Με τη δημιουργία του Conference League, η UEFA κατάφερε περισσότερο να αναβαθμίσει το Europa League όπου συμμετέχουν πολλές εμπορικές και διάσημες ομάδες (Λιόν, Νάπολι, Λάτσιο, Λεβερκούζεν, Μπράγκα, Αϊντραχτ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Σοσιεδάδ, Μπέτις, Μαρσέιγ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Φενερμπαχτσέ) και στο οποίο θα συνεχίσουν ομάδες που θα αποκλειστούν από τους προκριματικούς του Champions League.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Conference League από τα 15 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης βάση της κατάταξης της UEFA:

ΑΓΓΛΙΑ: Τότεναμ

ΙΤΑΛΙΑ: Ρόμα

ΙΣΠΑΝΙΑ: -

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ουνιόν Βερολίνου

ΓΑΛΛΙΑ: Ρεν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πάσος Φερέιρα, Σάντα Κλάρα

ΒΕΛΓΙΟ: Γάνδη, 'Αντερλεχτ

ΡΩΣΙΑ: Ρούμπιν Καζάν, Σότσι

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φίτεσε, Φέγενορντ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κόλος Κοβαλίκβα, Βόρσκλα Πολτάβα

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τραμπζονσπόρ, Σίβασπορ

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντσερ, Αούστρια Βιένης

ΔΑΝΙΑ: Κοπεγχάγη, 'Ααρχους

ΣΚΟΤΙΑ: Αμπερντίν, Χιμπέρνιαν

ΤΣΕΧΙΑ: Σλοβάτσκο, Πλζεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.