Χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη ο Μανέ

Metrosport Team08 Απριλίου 2020

Τη δημιουργία ενός νοσοκομείο στη Σενεγάλη θα χρηματοδοτήσει ο Σάντιο Μανέ. Ο 27χρονος άσος της Λίβερπουλ μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες την τελευταία πενταετία αλλά παραμένει ταπεινός και πάντα σκέφτεται την πατρίδα του. 

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Made in Senegal», το οποίο αναφέρεται στη ζωή του, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι θα προχωρά στο χτίσιμο ενός νοσοκομείου ώστε να δώσει ελπίδα στους συμπατριώτες του και να βοηθήσει στη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο χωριό του. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε και η απώλεια του πατέρα του σε ηλικία 7 ετών από έλλειψη ιατρικής βοήθειας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ήμουν 7 χρονών. Παίζαμε στο δρόμο, όταν με πλησίασε ένας ξάδερφός μου και μου είπε: 'Σαντιό, ο πατέρας σου πέθανε'. Απάντησα: 'Αλήθεια; Αστειεύεσαι...'. Αδυνατούσα να το συνειδητοποιήσω. Πριν πεθάνει, είχε κάποιου είδους αρρώστια για μερικές εβδομάδες. Του δίναμε κάποια παραδοσιακά γιατροσόφια που τον κράτησαν για 3-4 μήνες. Ωστόσο, η αρρώστια επέστρεψε και τα φάρμακα δεν λειτουργούσαν πλέον και επειδή στο χωριό μου, το Μαμπαλί δεν είχε νοσοκομείο, χρειάστηκε να τον μεταφέρουμε σε διπλανό χωριό μήπως και του σώσουν τη ζωή. Αλλά δεν κατέστη δυνατό». 

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου μου έλεγε πως ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Ο θάνατός του είχε αντίκτυπο τόσο σε εμένα όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια. Όμως σκέφτηκα πως πλέον πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τη μητέρα μου. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο όταν είσαι νέος». 

Το νοσοκομείο αναμένεται να είναι έτοιμο σε έξι μήνες. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.