Χρυσόγονος: «Προσπάθειες ελέγχου της ΕΠΟ, καθεστώς σήψης, να επέμβει η Πολιτεία»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2021

Ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την επιστολή διαμαρτυρίας βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη και γνωστών Αρειανών στον Λευτέρη Αυγενάκη για την ποινή -6 του Άρη και τις κινήσεις της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κίνηση επιστολής διαμαρτυρίας:

«Διαμορφώσαμε ένα κείμενο διαμαρτυρίας για το -6 που είναι το αποκορύφωμα αλλά και για την όλη συμπεριφορά της ΕΠΟ στον Άρη που δείχνει διάθεση υποβάθμισης του Άρη. Καταλήγουμε ότι τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».

Για το ότι μιλούν για σκοπιμότητα:

«Η υπόθεση αυτή αν είχε εκδικαστεί σε εύλογο χρόνο, μιλάμε για πλημμέλημα, που αν υποθέσουμε ότι είχε γίνει, κάτι που δεν το ξέρουμε, ο λογικός χρόνος εκδίκασής θα ήταν να έχει βγει ως το καλοκαίρι του 2020 και να αφαιρεθούν από εκείνο το Πρωτάθλημα. Κρατήθηκε σε εφεδρεία το πράγμα όμως για να το έχουν για την επόμενη χρονιά. Ανατέθηκε αρχές Μαρτίου, η εισήγηση για -6 ήρθε τον Απρίλιο, έδωσαν προθεσμία 15 ημερών, διαφαινόταν ότι το -6 δεν θα αρκούσε για να μείνει εκτός Ευρώπης ο Άρης. Έμεινε για το επόμενο Πρωτάθλημα και αλλοιώνει τους όρους του ανταγωνισμού».

Για το ότι είχε να εξετάσει μόνο δύο εγκαλούμενους σε ενάμιση χρόνο:

«Όσο και να θέλει κανείς να είναι καλόπιστος δεν μπορεί να συμπεράνει ότι υπήρχε κάτι άλλο εδώ. Όπως αναφέρουμε και στην επιστολή, στη SL2 θα μετάσχουν τέσσερις Β’ ομάδες της SL1 που αποκλείεται ο τρίτος και μπαίνουν μ’ ένα τέχνασμα ο τέταρτος και ο πέμπτος. Είναι και τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση των πληρωμών που έπρεπε να κάνει η παλιά ΠΑΕ Άρης και νόμιζε η νέα δεν απευθύνονται στην ίδια και η ΕΠΟ τιμωρήθηκε. Θα έπρεπε και γι’ αυτό να γίνει έρευνα».

Για το τι περιμένουν από την Πολιτεία:

«Θα το δούμε. Υπάρχει ένα σχέδιο της FIFA που υποτίθεται να εφαρμοστεί, αλλά δεν εφαρμόστηκε, η ολιστική μελέτη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πάνω σε πήλινες βάσεις. Υπάρχουν προσπάθειες ελέγχου της ΕΠΟ από ΠΑΕ για να επωφελούνται και να γίνονται παιχνίδια. Είναι ένα καθεστώς σήψης και η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.