Χρυσόγονος: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να παραιτηθεί - Θα έρθουν κυρώσεις από την Ευρώπη για τις υποκλοπές»

Metrosport Team09 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, και γενικότερα το ζήτημα των...επισυνδέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες δεν αποτελούν πολιτικό θέμα αλλά πολιτειακό. Αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν παρακολουθούνται σε δημοκρατικά κράτη ,αλλά μόνο σε αυταρχικά και ημιαυταρχικά καθεστώτα. Εκεί όπου οι εκλογές γίνονται σε συνθήκες βίας και νοθείας. Και αν συμβεί  μια ανάλογη περίπτωση παρακολούθησης, η ανάληψη της ευθύνης πρέπει να γίνεται όπως και στο εξωτερικό, στην περίπτωση του Watergate».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κύριου Δημητριάδη δήλωσε πως :

«Ο κύριος Δημητριάδης, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, είναι ανιψιός του Πρωθυπουργού που έχει επιλεγεί από τον ίδιο για αυτήν την θέση. Είναι δηλαδή ένα «πολιτικό τίποτα», δεν έχει πολιτική ευθύνη είναι ένας απλός υπάλληλος. Πολιτική ευθύνη έχει ο Πρωθυπουργός».

Για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός δεν είναι ανάληψη ευθύνης, είναι «άλλα λόγια να αγαπόμαστε». Σοβαρή ενέργεια θα ήταν να παραιτηθεί και να αναλάβει άλλος την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Συντάγματος».

Σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη :

«Η παρακολούθηση έγινε κατά την διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών του κόμματος, δεν έγινε σε τυχαίο διάστημα. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος και είναι καθόλα αντισυνταγματικό. Παράλληλα, είναι αντίθετο και με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, γιατί ο κύριος Ανδρουλάκης υπήρξε και ευρωβουλευτής».

Για τους λόγους της παρακολούθησης, όπως παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό :

«Μιλάμε για πολιτική σχιζοφρένεια, καθώς μοναδικός λόγος παρακολούθησης καθίσταται νόμιμος όταν υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ο Ανδρουλάκης επικίνδυνος για το έθνος από τον Μητσοτάκη, όταν ο πρώτος καλείται από τον πρωθυπουργό για να συνεργαστούν;
Σε κανένα άλλο κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και πιστεύω ότι θα έρθουν κυρώσεις από την Ευρώπη».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην ομάδα του Άρη :

«Δεν ξέρω αν είναι  μακροπρόθεσμο και βιώσιμο το πλάνο του Άρη, με τον ιδιοκτήτη να είναι  παράλληλα και τεχνικός  διευθυντής, δεν το έχω δει συχνά να συμβαίνει. Ωστόσο τα αποτελέσματα και η πορεία του με τον Άρη τον δικαιώνουν, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα παίρνει σερί ευρωπαϊκά εισιτήρια. Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και μπράβο στον Καρυπίδη. Το ζήτημα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.