Χρυσόγονος για πολιτική ασυλία: «Υπάρχει ασυδοσία- Αν ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος θα καλύψει τον Καραμανλή»

Metrosport Team20 Μαρτίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας για το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας που έχει προκύψει γύρω από την τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας πως έχουν γίνει ήδη προτάσεις για αναθεώρηση του συντάγματος στο εν λόγω άρθρο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Ντροπή είναι να παραμένουν οι πολιτικοί στο απυρόβλητο, ανεξαρτήτως συνθηκών. Δικαιολογείται να υπάρχει ένας βαθμός προστασίας των πολιτικών προσώπων απέναντι σε μηνήσεις που είναι παρενοχλητικές. Σε όλα όμως τα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει ένας βαθμός προστασίας των Υπουργών. Σε άλλα η προστασία είναι τόσο όσο, σε εμάς είναι επί παντός επιστητού και καταλήγουμε σε ασυδοσία, σε βαθμό υπερβολής. Ο μόνος που είναι αρμόδιος να αποφασίσει, είναι η βουλή. Αν ο υπουργός ανήκει στο κόμμα της κυβέρνησης και θέλει να τον καλύψει το κόμμα του, δεν πρόκειται να κινηθεί ποτέ η διαδικασία. Αν, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος θα καλύψει τον κ.Καραμανλή.

 Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν προτάσεις για σύνθεση προανακριτικής επιτροπής που θα οδηγούσε σε δίωξη του Καραμανλή και του Σπίρτζη. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και έχει την πρόθεση να θέσει το άρθρο 86 στο πλαίσιο της επόμενης αναθεώρησης του συντάγματος. Όμως δεν είναι προϋπόθεσή να συμβεί αυτό για να καταλογιστούν ευθύνες στον κ. Καραμανλή. Μπορεί να γίνει και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Από εκεί και πέρα με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, είναι ενδεχόμενο να υποβληθούν και νέες προτάσεις για  προανακριτική επιτροπή που αφορά τον Καραμανλή, γιατί για τον Σπίρτζη υπάρχει και το ενδεχόμενο παραγραφής, λόγω της πενταετίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.