Χρυσό παπούτσι: Οι...εξωγήινοι και οι άλλοι!

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Τσαρουχάς 

Παίκτες που τον τελευταίο καιρό έχουν μετατρέψει σε.. χόμπι την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα. Επιθετικοί πραγματικοί «killer» που αυτή την περίοδο έχουν πάρει..φόρα και δεν τους σταματάει κανείς και τίποτα. Ενόψει και της “μάχης” για το χρυσό παπούτσι,πάμε να τους δούμε έναν έναν, ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη για την ψηφοφορία που θα γίνει σε λίγους μήνες από σήμερα.

Έρλινγκ Χάαλαντ: Το «διαμάντι» από την Νορβηγία

Το παιδί θαύμα της Σάλτσμπουργκ κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να (παρα)μιλά. Οι εντυπωσιακοί του αριθμοί, το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος 18χρονος με 6 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ονειρικό του ξεκίνημα στην Ντόρτμουντ είναι στοιχεία που τον καθιστούν αν όχι τον καλύτερο επιθετικό αυτή τη στιγμή, σίγουρα έναν από τους πιο ελπιδοφόρους για το άμεσο μέλλον. 7 γκολ σε 3 εμφανίσεις με την νέα του ομάδα και ήδη στην Βεστφαλία βλέπουν στο πρόσωπο του τον ήρωα που χρειαζόταν η ομάδα για να ξαναπατήσει κορυφή στην μετά Κλοπ εποχή.

Καρίμ Μπενζεμά: Ο ηγέτης της «βασίλισσας»

Ο Γάλλος στράικερ αποτελεί την επιθετική σταθερά της Ρεαλ Μαδρίτης και τον βασικό λόγο που η "βασίλισσα" πατά κορυφή και διεκδικεί με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. Με 13 γκολ στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της ομάδας του δικαίως "βαφτίζεται" ως ο ηγέτης των "μερένχες" και ένα από τα βασικά φαβορί για το φετινό χρυσό παπούτσι και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην La Liga!

Σον Βάισμαν: Η αποκάλυψη από το Ισραήλ

Ίσως ο λιγότερο γνωστός της λίστας. Ο Iσραηλινός κάνει μυθική χρόνια στην αυστριακή Βολφσμπέργκερ και ετοιμάζει ήδη.. βαλίτσες για τα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για το "κανόνι" από το Τελ Αβίβ. 17 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις. Ασταμάτητος και ασυναγώνιστος στην αυστριακή λίγκα,οδηγεί την ομάδα του σε ακόμη ένα πρωτάθλημα. Και είναι μόλις 23ων ετών! Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ,ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι θα εκτοξευθεί μέσα στους επόμενους μήνες.Κρατήστε το όνομα του.

Τάμι Άμπραχαμ: Ο νέος ηγέτης της Τσέλσι 

Μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά με την Άστον Βίλα πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ,ο 22χρονος Άγγλος εξαργύρωσε την μεταγραφή του στην Τσέλσι στην οποία διανύει και χρονιά καθιέρωσης.Σε 24 ματς με τους “μπλε” μετράει ήδη 14 τέρματα και 4 ασίστ,αποδεικνύοντας ότι αξίζει μια θέση στην “κλειστή” λίστα με τους κορυφαίους στράικερ της Ευρώπης.

Σέρχιο Αγκουέρο: Ασταμάτητος και φέτος

Ο πρώτος μη Άγλλος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Κορυφαίος των κορυφαίων,αποτελεί τον ηγέτη της φετινής Μάντσεστερ Σίτι και δεν σταματάει να..σκοράρει! Σε 19 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα μετράει ήδη 16 γκολ, έχοντας στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κάθε πιθανό τρόπο. Τι κι αν είναι στα 32 του,πλέον, ο Αργεντινός σούπερ σταρ συνεχίζει ακάθεκτος στο κορυφαίο επίπεδο και ανταγωνίζεται με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος τους μνηστήρες του για το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στο νησί.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Το μεγάλο φαβορί για το χρυσό παπούτσι

Τι να πει κανείς για τον Πολωνό. Μία «μηχανή του γκολ» που δεν λέει να σβήσει με τίποτα. Με 33 γκολ σε 27 εμφανίσεις μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε,αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για να “κλέψει” το χρυσό παπούτσι από τον προκάτοχο του Λίο Μέσι. Οδηγεί την Μπάγερν σε ακόμη ένα πρωτάθλημα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κάθε διοργάνωση που αγωνίζεται. Το προσωπικό του κοντέρ δεν σταματάει να.. γράφει και μένει να δούμε που θα σταματήσει σε μία χρονιά που φαίνεται να του ανήκει.

Ντάνι Ίνγκς: Η τυπάρα από το Σαουθάμπτον

Με 14 γκολ στα τελευταία 16 ματς δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως ο σωτήρας  των «Άγιων». Έφυγε από την Λίβερπουλ με την μορφή δανεισμού το Καλοκαίρι και βρήκε την ποδοσφαιρική του “Ιθάκη” στην ομάδα της πόλης και της καρδιάς του. Δεν σταματάει να σκοράρει και συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Και μέχρι τώρα τα πάει εξαιρετικά, καθώς η Σαουθάμπτον απέχει 7 βαθμούς από την Γουέστ Χάμ και την επικίνδυνη ζώνη.

Βίσαμ Μπεν Γιεντέρ: Το “γαλλικό κλειδί” της Μονακό

H Μονακό έχει βρει τον ηγέτη της στο πρόσωπο του Γάλλου επιθετικού. Με 15 γκολ σε 20 αγώνες στην Ligue 1, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ πάνω από Μπαμπέ και Νειμάρ. Διανύει την καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με τις μεγάλες ομάδες άλλων ευρωπαικών πρωταθλημάτων να..παραμονεύουν!

Ρομέλου Λουκάκου: Το “τανκ” των νερατζούρι

Η Ίντερ διαγράφει χρονιά πρωταθλητισμού στην Ιταλία και το οφείλει κατά πολύ στο επιθετικό της δίδυμο. Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Λουκάκου έχουν πετύχει μαζί 28 τέρματα στην σεζόν που διανύουμε με τον Βέλγο στράικερ να έχει πετύχει τα 16 εξ'αυτών και να εντυπωσιάζει τους πάντες στην πρώτη του χρονιά στο Μιλάνο.  

Τζέιμι Βάρντι: Η “αλεπού” δαγκώνει

Στην πιο παραγωγική του χρονιά με τις “αλεπούδες”, ο Τζέιμι Βάρντι ξυπνά στους οπαδούς της Λέστερ μνήμες από το 2016,όταν η ομάδα του με κύριο εκφραστή τον ίδιο κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Τα 17 γκολ σε μόλις 23 αγώνες φανερώνουν την “δαιμονιώδη” φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Άγγλος στράικερ που πλέον θέτει γερές βάσεις για να είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα στην “μάχη” για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Τίμο Βέρνερ: Ο ήρωας της Λειψίας

Ο Γερμανός στράικερ είναι ο βασικός υπεύθυνος για την πορεία πρωταθλητισμού της Λειψίας. Σκοράρει ακατάπαυστα, μετράει ήδη 18 γκολ στην Bundesliga και κοιτάει στα..μάτια τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είναι και ο βασικός του αντίπαλος στην κούρσα για την ανάδειξη του καλύτερου επιθετικού στην Γερμανία.

Τσίρο Ιμόμπιλε: Ο “βασιλιάς” της Ρώμης

Ίσως ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Οι ίδιοι οι αριθμοί το αποδεικνύουν. 25 γκολ σε 21 αγώνες στην Serie A με τον Ιταλό να έχει «πάρει από το χέρι» τους «Λατσιάλι» και να τους οδηγεί στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.Πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή,πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δείχνει αποφασισμένος να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Δεν βάλαμε τους Μέσι και Ρονάλντο στην σχετική λίστα για τον απλούστατο λόγο του ότι αυτοί οι δύο «εξωγήινοι» του αθλήματος είναι πάντα φορμαρισμένοι και εκ των φαβορί για να κατακτήσουν τα πάντα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Όπως κάνουν δηλαδή τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια!    


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.