Χριστόπουλος: «Ο Άρης ήταν άτυχος, οι αλλαγές έγειραν την πλάστιγγα στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team21 Μαρτίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος και μίλησε εκτενώς για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1 και κατέθεσε την άποψή του για το πού κρίθηκε ο αγώνας.

Αρχικά είπε: «Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Άρη και το δεύτερο στον ΠΑΟΚ. Ο Άρης παρουσιάστηκε δυνατός αλλά αυτό οφείλεται και στην αμυντική του γραμμή του ΠΑΟΚ. Η δυναμική του Κάργα με τον Κουλιεράκη είναι διαφορετική, χάθηκαν προσωπικές μονομαχίες μέσα στην περιοχή και στάθηκε άτυχος με τα δοκάρια να διευρύνει το σκορ. Με τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ άλλαξε μορφή, ο Σβαμπ βοήθησε πολύ και ο Τάισον έκανε το πιο μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι του, είχε καλές επιλογές και τοποθετήσεις και αυτό έγειρε την πλάστιγγα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα των ντέρμπι στο πρωτάθλημα είχε πάρει 10 βαθμούς σε 6 ντέρμπι, είχε νικήσει και τον Άρη στην κανονική διάρκεια, και έβγαλε ένταση στον αγωνιστικό χώρο όταν ηρέμησε η αμυντική του γραμμή. Ο διαιτητής άφησε τις μονομαχίες, εμένα μου αρέσει αυτό, και αυτό βοήθησε τον Άρη που στην αρχή υπερείχε στο παιχνίδι».

Συνεχίζοντας, είπε: «Δεν είναι ότι πατούσε περιοχή αλλά και ο Ολιβέιρα και ο Τόμας βρέθηκαν χωρίς προσωπικό μαρκάρισμα. Είναι πρόβλημα του Άρη γιατί η αμυντική του γραμμή δεν εμπνέει σιγουριά στο ένας προς έναν και χάνει μαρκαρίσματα είτε στην ταχύτητα είτε υπάρχουν αποστάσεις μέσα στην περιοχή. Επί Μάντζιου ο Άρης ήταν σφιχτός με κοντά τις γραμμές ενώ πλέον έχει μια πιο επιθετική φιλοσοφία. Εκείνη όμως έδινε αποτελέσματα στον Άρη. Ο Άρης έχει καλό ρόστερ μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο».

Αν έπαιξε ρόλο το άγχος για τον Άρη: «Ίσως είναι θέμα προσωπικότητας αλλά όπως και με τον Παναθηναϊκό, ο Άρης δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Μπορούσε τότε να μη χάσει, όπως και με τον ΠΑΟΚ έχει τις φάσεις, μια ορμή, τα δοκάρια αλλά μετά αιφνιδιάστηκε. Θέλω να πω και για τον Νταρίντα που είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ο τρόπος που συμμετέχει στην ανάπτυξη του Άρη είναι πολύ σημαντικός».

Για τα δεδομένα στα πλέι οφ μετά την 1η αγωνιστική: «Πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ οι πιθανότητες ήταν από 25% με ένα μικρό προβάδισμα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού λόγω των διαφορών που είχαν. Στην ΑΕΚ, ακόμα και με το 5-1 επί του Παναιτωλικού, διέκρινα προβλήματα. Ο Γκατσίνοβιτς κάνει ατομικές ενέργειες, ο Αλμέιδα ίσως έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του αλλά η ΑΕΚ δείχνει να έχει χάσει το ομαδικό πνεύμα και τις εντάσεις που είχε. Βλέπουμε έναν Αραούχο μεταμορφωμένο, τον Πινέδα μια στα άκρα μια στον άξονα, έναν Άμραμπατ που κάνει αψυχολόγητα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχοντας πιο «χαμηλό» ρόστερ σε ποιότητα από τις άλλες τρεις ομάδες έχει συνοχή, σταθερότητα και κρατιέται στην κορυφή. Έβαλε πίεση στην ΑΕΚ με πολλά μαρκαρίσματα και χωρίς να αποδώσει υψηλό ποδόσφαιρο κατάφερε να πάρει σχετικά άνετα το αποτέλεσμα που ήθελε. Δεν μου δείχνει ότι έχει αδειάσει. Στον Ολυμπιακό μετά από τα Χριστούγεννα ο Μίτσελ άρχισε να βρίσκει γρανάζια που γίνονται βασικοί όπως ο Ντόι, ο Ροντινέι, ο Φορτούνης που στα τελευταία 8-10 παιχνίδια είναι πολύ ουσιαστικός, ο Μπιέλ, ο Κανός που παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει τις εντάσεις τους στα τρεξίματα και συμμετέχει στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει βρει τα πατήματά του. Υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια που θα χρειαστεί όλο το βάθος του ρόστερ των ομάδων».

Αν το βάθος του ρόστερ είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μεγάλο ρόστερ με ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.