Χρειάζεται 500.000 ευρώ με το… καλημέρα ο Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Απριλίου 2020

Σύντομα τα… ρολά θα επιστρέψουν στη θέση τους, η ΚΑΕ Αρης θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ως αθλητική ανώνυμη εταιρίας αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί σημαντική χρηματοδότηση. Για την ακρίβεια, οι «κίτρινοι» θα χρειαστούν ένα ποσό (τουλάχιστον) της τάξεως των 500.000 ευρώ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια, πολλώ δε μάλλον αν επιβεβαιωθούν στην πράξη τα δυσοίωνα μηνύματα ως προς την ισχύουσα ημερομηνία του ban.

Στις συζητήσεις ανθρώπων της ΚΑΕ με τον Σάββα Καμπερίδη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, σημειώθηκε η πρόθεση δημιουργία ομάδας με ban. Για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρείται απίθανο να βρεθούν κεφάλαια για να γίνει άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρχε μια αμφιβολία κι αυτή αφορούσε την ημερομηνία επιβολής του ban. Αν δηλαδή ισχύει αυτή της αναβίωσής του (4/12/2019) ή η αντίστοιχη της αρχικής επιβολής του (Ιανουάριος 2018). 

Μέχρι στιγμής, ξεκάθαρη απάντηση δεν δόθηκε αλλά μέσα από επαφές που είχαν άνθρωποι του Άρη, αλίευσαν ότι ισχύει η ημερομηνία επιβολής του ban, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να φτιάξουν οι «κίτρινοι ομάδα δίχως να έχουν κάνει την άρση της ποινής. Αυτό έγινε πριν από επτά χρόνια (2013-14), τότε όμως οι συνθήκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν ήταν αντίστοιχες των τωρινών.

Αυτή τη στιγμή, η ΚΑΕ Αρης κουβαλάει τον… σταυρό των επτά ban και παράλληλα το γεγονός ότι αποδείχθηκε αναξιόπιστη απέναντι στους πιστωτές, δεδομένου του ότι πλην των προκαταβολών, δεν καταβλήθηκαν οι υπόλοιπες δόσεις. Κι αυτό το γεγονός κάνει ακόμη δυσκολότερη την αποστολή των ανθρώπων του Αρη προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνιών με τους παίκτες. 

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι σε πρόσφατη συζήτηση μεταξύ ηγετικών στελεχών της ΚΑΕ αναφέρθηκε ότι απαιτείται ένα ποσό τουλάχιστον 150.000 ευρώ για να γίνουν οι συμφωνίες διότι κανείς πιστωτής δεν θα δεχθεί να εισπράξει μια απλή προκαταβολή.

Πέραν όμως των πρώην παικτών οι οποίοι δικαιώθηκαν στο BAT της ΦΙΜΠΑ, υπάρχουν και οι εγχώριοι πιστωτές οι οποίοι αντλούν μέρος των οφειλόμενων μέσω της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» πρέπει είτε να εξοφλήσουν είτε να διακανονίσουν αυτό το χρέος, πέραν της κάλυψης της εγγυητικής. 

Οι πιστωτές είναι αρκετοί και τα ποσά είναι υψηλά. Δημήτρης Πρίφτης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Σπύρος Μούρτος κ.α., πέραν ασφαλώς των οφειλών που υπάρχουν σε διάφορους προμηθευτές. Εκτός των υποχρεώσεων απέναντι σε τρίτους, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις προς το Δημόσιο. 

Προς το παρόν, η ΚΑΕ απολαμβάνει την παράταση που δόθηκε εκ της Κυβερνήσεως για τις ανώνυμες εταιρίες λόγω της πανδημίας, σύντομα όμως θα αρχίσει και πάλι η διαδικασία πληρωμής. 

Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι παίκτες της τωρινής ομάδας, ειδικά οι Ελληνες οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα τεσσάρων μηνών, όπως ασφαλώς και το προσωπικό της εταιρίας το οποίο είναι απλήρωτο στο ίδιο διάστημα.

Γίνεται αντιληπτό ότι, ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ είναι το ελάχιστο που απαιτείται για να μπει η ΚΑΕ σε ρυθμούς κανονικότητας γιατί εκτός της πληθώρας των υποχρεώσεων, έχει να διαχειριστεί το κακό όνομα που έχει στην αγορά και το γεγονός ότι στα τελευταία χρόνια, προχώρησε σ’ ένα σωρό διακανονισμούς με τους πιστωτές αλλά δεν τήρησε κανέναν εξ’ αυτών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.