Χουλιάν Αλβάρες: Ο Αργεντινός που παίζει σαν αράχνη

Παναγιώτα Χαλκιά03 Μαρτίου 2022

Είναι ένας παίκτης που οι προπονητές τον αγαπούν για την ποιότητα, τη γενναιοδωρία και το πάθος με το οποίο αγωνίζεται. Ακούει τις συμβουλές, δουλεύει σκληρά καθημερινά και προσπαθεί να βελτιώσει κάθε αδυναμία του.

Ο Χουλιάν Αλβάρες είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Αργεντινής. Το ταλέντο και το νεαρό της ηλικίας του δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον. Η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι (την οποία επιλέγει κάθε φορά που παίζει playstation) ήταν κάτι που περίμενε καιρό καθώς τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ποιότητα και σου δίνουν την ευκαιρία να εξελιχθείς.

Ο 22χρονος επιθετικός είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του. Το παρατσούκλι του είναι αράχνη (του το έβγαλαν τα αδέρφια του) καθώς όταν παίζει ποδόσφαιρο, μοιάζει σα να έχει περισσότερα από δύο πόδια.

Μακρύς ο δρόμος για την κορυφή

Μεγάλωσε στο Καλτσίν, μια μικρή πόλη στην Κόρδοβα, με μια μπάλα στα πόδια του και πάντα προσέλκυε τα βλέμματα με το ταλέντο του. Μέχρι τα 11 του χρόνια είχε περάσει από δοκιμές σε Μπόκα και Ρίβερ.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του στην Μπόκα, ένας σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης τον εντόπισε και έπεισε την οικογένεια του να τον αφήσει να έρθει στην Ευρώπη. Οι Μαδριλένοι τον ενέταξαν στις ακαδημίες τους και ο Χουλιάν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα και βρήκε δίχτυα πολλές φορές. Ωστόσο, ένας κανόνας που απαγόρευε στο σύλλογο να αγοράσει παίκτες εκτός Ισπανίας κάτω των 13 ετών, τον έστειλε ξανά στο σπίτι του.

Έκανε υπομονή και για μερικά χρόνια έπαιξε στην ομάδα του Καλτσίν και ακολουθούσε κατά γράμμα τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα. Έπειτα, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρίβερ, όπου ανέπτυξε το ταλέντο του και πανηγύρισε τίτλους και γκολ.

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα έγινε στη φιλική ήττα από την Ταλέρες τον Σεπτέμβριο του 2018. Ακολούθησε η συμμετοχή του σε ένα τοπικό τουρνουά, όπου ο Γκαγιάρδο του έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετά παιχνίδια. Οι εμφανίσεις του ήταν καλές. Ήταν δύσκολο να βρει θέση και να γίνει η βασική επιλογή όταν στην ομάδα υπήρχαν ο Λούκας Πράτο, ο Ραφαέλ Σάντος ο Μπορέ, ο Ιγνάσιο Σκόκο και ο Ματίας Σουάρες. Στην κορυφή της επίθεσης υπήρχαν εναλλακτικές και ο Αλβάρες έπαιξε ως εξτρέμ ή ως 10άρι.

Ωστόσο, το 2020 η αποχώρηση του Πράτο και οι τραυματισμοί των υπολοίπων, έγιναν η ευκαιρία του. Άρχισε να παίζει βασικός και φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλά και των οπαδών του συλλόγου που τον αντιμετώπιζαν με αμφιβολία.

Έγινε βασικός μετά την πανδημία του κορωνοϊού παίζοντας ως σέντερ φορ ή ως δεύτερος επιθετικός. Οδήγησε την ομάδα της Ρίβερ στην ισοπαλία (1-1) στο «La Bombonera» επί της Μπόκα.

Λίγους μήνες αργότερα, χρίστηκε σκόρερ σε ένα επικό παιχνίδι κόντρα στην Ιντεπεντιέντε, όπου η Ρίβερ είχε πολλές απουσίες και γάντια τερματοφύλακα χρειάστηκε να βάλει ο Ένζο Πέρεθ.

Μια μικρή κατάρρευση πριν την άνοδο

Το επόμενο διάστημα οι ευκαιρίες του θα μειωθούν και η εκκίνηση του στο τουρνουά LPF 2021 δεν ήταν εντυπωσιακή. Αγωνίσθηκε σε έξι παιχνίδια, εκ των οποίων μόλις στα δύο βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα, και βρήκε δίχτυα μόλις μια φορά. Σιγά σιγά η απόδοση του θα ανέβει.

Ο τραυματισμός του Ματίας Σουάρες έφερε σύννεφα στην ομάδα, η οποία έπρεπε να στηριχθεί στους Ρομέρο και Αλβάρες για τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου. Κανείς δεν ήξερε αν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Η Ρίβερ ταξίδεψε στο Ροζάριο για να αντιμετωπίσει τη Νιούελς. Εκεί, ο Χουλιάν έδωσε μια από τις καλύτερες παραστάσεις του καθώς σημείωσε δύο τέρματα, μοίρασε δύο ασίστ και οδήγησε την ομάδα σε νίκη με 4-1. Ακολούθησε το τέρμα που συνδυάστηκε με τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Σεντράλ Κόρντομπα, η εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι με την Μπόκα, όπου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, το χατ τρικ απέναντι στη Σαν Λορένσο, η ασίστ στο ματς με την Ταλέρες, και ένα γκολ και μια ασίστ ενάντια στους Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο Αργεντίνος έγινε μια μόνιμη απειλή στην επίθεση και χάριζε ανακούφιση στον προπονητή του. Φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Πατρονάτο, ένα την Πλατένσε και δύο τη Ράσινγκ, σε μια βραδιά που τρέλανε όλη την αντίπαλη άμυνα και τους οπαδούς της Ρίβερ που πανηγύρισαν τον τίτλο.

Ο Αλβάρες έμοιαζε με μια ακούραστη μηχανή που παράγει γκολ. Στους τελευταίους 16 αγώνες βρήκε δίχτυα 19 φορές και μοίρασε και επτά ασίστ. Φυσικά, οι επιδόσεις του δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι σκάουτερ της Σίτι τον έβαλαν στο μπλοκάκι τους και η διοίκηση στις 26 Ιανουαρίου του 2022 ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πλευρά του παίκτη. Ωστόσο, εκείνος θα έμενε στη Ρίβερ για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.