Χοσέ Κάνιας: «Μην γυρίσετε την πλάτη στην ομάδα, την Πέμπτη να πάτε στο γήπεδο».

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2021

Συνέντευξη στους: Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαϊρη

Τρία Κύπελλα, ένα αήττητο Πρωτάθλημα και ένα νταμπλ για τον Χοσέ Κάνιας φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα σε 91 παιχνίδια, και έχοντας πανηγυρίσει τέσσερα γκολ. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα, επέστρεψε στην Ελλάδα και προχθές για πρώτη φορά τέθηκε αντίπαλος του αγαπημένου του ΠΑΟΚ. Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει απέναντι στην πρώην ομάδα του και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στο διάστημα που αγωνίστηκε, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σπουδαία νίκη με τη φανέλα του Ιωνικού. Ο Ισπανός μίλησε έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου, για τον ΠΑΟΚ, τα συναισθήματα του. Φρόντισε να στείλει όμως και ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή όπου τα πάντα στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολα, μόνο αυτός μπορεί να τον σηκώσει και πάλι ψηλά.


  • Ηταν ένα παράξενο από κάθε άποψη απόγευμα για σένα, καθώς τέθηκες αντιμέτωπος απέναντι στην ομάδα με την οποία πήρες τα πάντα στην Ελλάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα πάρα πολύ παράξενα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και πριν την έναρξη του, όταν είδα πολύ φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα. Ηταν παράξενα γιατί ήταν το πρώτο μου παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με την οποία πήρα τίτλους και έπαιξα τρία ολόκληρα χρόνια. Όλοι γνωρίζετε ότι αυτή την ομάδα την αγαπώ την έχω στην καρδιά μου γιατί έζησα εκπληκτικές στιγμές και πήρα τίτλους αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε. Ο ιωνικός χρειαζόταν αυτή τη Νίκη και είμαι φυσικά χαρούμενος και γιατί σκόραρα».

  • Πριν από μερικές μέρες είχε σκοράρει και ο Κουλούρης, παλαιότερα και ο Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ από πρώην παίκτες του και αυτό πάει να γίνει παράδοση!

«Ναι η αλήθεια είναι ότι σκόραρα στο ελληνικό Πρωτάθλημα ξανά μετά από τρία χρόνια. Φυσικά είχε μεσολαβήσει και ένα γκολ που είχα πετύχει με τον Ερυθρό Αστέρα. Αλλά ναι γνωρίζω πως και ο Κουλούρης και ο Μαουρίσιο και ο Σάκχοφ έχουν σκοράρει. Ομως ήθελα να βοηθήσω τον Ι0ωνικό να κερδίσει και είμαι πολύ χαρούμενος. Απλά εύχομαι ο ΠΑΟΚ να παραμείνει δυνατός και να συνεχίσει να προσπαθεί έτσι ώστε να παίρνει τις νίκες που χρειάζεται».

  • Ξέρεις πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, τους περισσότερους παίκτες, τον Λουτσέσκου. Πώς εξηγείς αυτή την κακή πορεία στο Πρωτάθλημα;

«Ξέρω πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ περνάει δύσκολες στιγμές καθώς έχει συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα αλλά από την άλλη ξέρω τους περισσότερους παίκτες και είναι καλοί παίκτες. Ξέρω επίσης ότι έχει ένα καλό προπονητικό επιτελείο και έναν πολύ πολύ καλό προπονητή που ποτέ δεν τα παρατάει. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να συνεχίσει να μάχεται να μην τα παρατήσει».

  • Αν έβρισκες μπροστά σου έναν απογοητευμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, τι θα του έλεγες;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως νιώθω για αυτή την ομάδα. Αν λοιπόν είχα απέναντί μου έναν απογοητευμένο φίλο του ΠΑΟΚ θα του έλεγα να πάει την Πέμπτη στο γήπεδο και να ενισχύσει την ομάδα. Αυτή η ομάδα με τα όσα έχει καταφέρει αξίζει την στήριξη από τον κόσμο. Πρέπει ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα γιατί μόνο αυτός μπορεί να την «σηκώσει». Δεν πρέπει να της γυρίσει την πλάτη».

  • Ο Κάνιας πώς αισθάνεται στον Ιωνικό;

«Μπορώ να σου πω ότι πλέον αισθάνομαι καλά. Προερχόμουν από ένα τραυματισμό και τώρα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μου μέσα σε τέσσερις μέρες. Μπορεί να αισθάνομαι λίγο κουρασμένος αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος γιατί ο Ιωνικός κέρδισε. Εχω αρχίσει και απολαμβάνω το παιχνίδι και θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω τον Ιωνικό να πετύχει τους στόχους του. Ο στόχος της ομάδαςείναι ξεκάθαρος και τον έχουμε θέσει από την αρχή. Αλλά φυσικά όσο προχωράς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Ομως στην παρούσα φάση έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο που είναι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Αν καταφέρουμε να την εξασφαλίσουμε νωρίς την παραμονή, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια αλλά κάθε μέρα είναι μία μάχη για εμάς».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.