Χόρνερ για Φερστάπεν: «Δεν αναγκάζουμε κανέναν να μείνει αν δεν το θέλει»

Metrosport Team10 Μαρτίου 2024

Ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε ότι «κανένας δεν είναι πάνω από τη Red Bull F1» και επανήλθε σχολιάζοντας τις έμμεσες αλλά σαφείς δηλώσεις του Φερστάπεν πως το μέλλον του στην ομάδα είναι συνυφασμένο με την παρουσία του Χέλμουτ Μάρκο σε αυτήν.

Την Παρασκευή (8/3) βγήκε στην επιφάνεια το ενδεχόμενο να τεθεί ο Μάρκο σε διαθεσιμότητα αν βρεθεί -σε ένα εσωτερική έρευνα που διεξάγει η Red Bull- ότι διέρρευσε προς τον Τύπο εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούσαν την υπόθεση της έρευνας για τον ίδιο τον Χόρνερ.

Όμως, μία μέρα μετά ο Μάρκο φέρεται να δέχθηκε εγγυήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Red Bull GmbH, Όλιβερ Μίντζλαφ, ότι θα διατηρήσει το μη-εκτελεστικό του ρόλο στην ομάδα της RBR.

Είχε προηγηθεί η ηχηρή υπεράσπιση του Μάρκο από τον Φερστάπεν, και η απειλή του Ολλανδού ότι δεν αποκλείει την αποχώρηση από τη Red Bull αν αποπεμφθεί ο Αυστριακός. Ο Μαξ δεν επεφύλασσε την ίδια δημόσια τοποθέτηση και για τον Χόρνερ, από τις αρχές Φεβρουαρίου που έγινε γνωστό ότι ο Βρετανός είναι υπό διερεύνηση.

Κι ενώ η ιστορία του Μάρκο έδειχνε να εξομαλύνεται σε αυτόν τον ανεξέλεγκτο «πόλεμο ισχύος» στη Red Bull, οι νέες δηλώσεις του Χόρνερ μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας άναψε και πάλι την «φλόγα».

Ο Χόρνερ αρχικά είπε πως «όλα είναι απολύτως καλά με τον Μαξ. Δουλεύει καλά μέσα στην ομάδα, δεν υπάρχουν εντάσεις, ούτε άγχος. Μπορείτε να δείτε πόσο χαλαρός είναι στο γκαράζ με όλους στην ομάδα και αυτό μεταφράζεται και στην απόδοσή του στην πίστα επίσης. Οπότε δεν βλέπουμε κανένα θέμα με τον Μαξ».

Στη συνέχεια όμως, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην εκπληρώσει ο Φερστάπεν το συμβόλαιό του μέχρι τέλους (2028), ο Χόρνερ απάντησε με πιο δυναμικό τρόπο: «Είναι σαν τα πάντα στη ζωή, δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να μένει κάπου μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα χαρτί.

Αν κάποιος δεν θα ήθελε να είναι σε αυτή την ομάδα, τότε δεν πρόκειται να αναγκάσουμε τον οποιονδήποτε να μείνει ενάντια στις επιθυμίες του. Αυτό ισχύει είτε πρόκειται για τον χειριστή ενός μηχανήματος, είτε για έναν σχεδιαστή, είτε για κάποιον στις υπηρεσίες υποστήριξης που συνδέονται με την επιχείρηση.

Το να εμπλέκεσαι σε μια ομάδα σαν αυτήν απαιτεί αφοσίωση και πάθος και ο Μαξ τα έχει, το έχουμε δει αυτό, είναι εδώ από τότε που ήταν 18 χρονών. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αφοσίωση και το πάθος του για πάμε μπροστά», κατέληξε ο Χόρνερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.