Χωρίς στρατηγική στην καρδιά του τυφώνα;

Δημήτρης Μπούζας09 Μαρτίου 2020

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε «ποτέ δεν είναι αργά». Από τη στιγμή που ο επίσημος ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη τον αφελή και παθητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε μέχρι τώρα τις κατά συρροή προσβολές που δεχόταν. Η πλημμυρίδα των συκοφαντιών σε βάθος χρόνου, χωρίς να συναντά το παραμικρό «ανάχωμα» προξένησε ανεπανόρθωτη ζημιά. Επικοινωνιακή και ουσιαστική, τόσο στον ίδιο το σύλλογο, όσο και στον ηγέτη του, τον Ιβάν Σαββίδη. 

Απευθυνόμενοι κατά καιρούς πιεστικά και σχεδόν κουραστικά στους επιτελείς της ΠΑΕ, τους επισημαίναμε τον μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε εξαιτίας αυτής της αδικαιολόγητης «σιωπής», ή… αδυναμίας να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θρασίμια. Είτε ήταν παράγοντες – φίδια (!), είτε οργανωμένα μίσθαρνα οπαδικά όργανα, τα οποία εξακολουθούσαν να αποπατούν ανεμπόδιστα πάνω στα ιερά και όσια της ασπρόμαυρης οικογένειας. 

Με άνεση περιπάτου μάλιστα οι δολιοφθορείς «σεργιάνιζαν» στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια μιας πανίσχυρης και ελεγχόμενης από τα καρτέλ του χώρου ενημέρωσης. Φωνάζαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάποιοι λίγοι και θαρραλέοι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ, στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε τον πανταχόθεν βαλλόμενο σύλλογο, αλλά και τον επί μονίμου βάσεως καθυβριζόμενο ηγέτη του. Η απάντηση κλισέ ήταν: «Μα θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς;» Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος και αυτή η αβουλία, αυτή η μούγκα κατά τα κοινώς λεγόμενα, ήταν βούτυρο στο ψωμί και ότι προσευχόντουσαν να έχουν οι προπαγανδιστές, τύπου Σάββα, Καραπαπά, Κούγια, Μαρινάκη, οι οποίοι έπαιζαν επικοινωνιακά χωρίς αντίπαλο στα δικά τους γήπεδα (NOVA, ΕΡΤ, COSMOTE), αλλά ακόμη και σε οπαδικούς τηλεοπτικούς βόθρους όπως αυτός του Τάκη Τσουκαλά.

 Η τακτική ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση πέτυχε απόλυτα κι έφτασε μέχρι το απίστευτο σημείο να «πείσει» (!) ότι αδικημένη ομάδα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός! Και αντίστοιχα η ευνοούμενη ο ΠΑΟΚ! Στο διάστημα λοιπόν αυτής της αναιτιολόγητης σιωπής, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε (και δέχεται ακόμη) σφοδρά πλήγματα από θεσμικά όργανα (ακόμη και δικαστές). Ελεύθεροι οι πάντες αλωνίζουν στο χώρο και στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση. Χωρίς κάποιος να τους πει επιτέλους ως εδώ και μη παρέκει. Να πάρει πρωτοβουλίες ο ίδιος και να πείσει τον Ιβάν να αναλάβει ο ίδιος να συντονίσει την προσπάθεια της εξόντωσης αυτών των μιασμάτων. 

Σε πρώτο πλάνο προβάλλει η συγκρότηση μιας ισχυρότατης ομάδας έγκριτων νομικών (έχει αρκετούς και η οικογένεια του ΠΑΟΚ) και συγχρόνως να σταλεί το μήνυμα και η προειδοποίηση ότι από εδώ και πέρα όποιος τολμήσει να προσβάλλει, να συκοφαντήσει ή να δυσφημήσει τον ΠΑΟΚ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες που δεν μπορεί να τις φανταστεί. Αποδεδειγμένα σήμερα ο ΠΑΟΚ κάνοντας ταμείο, βλέπει να έχει χάσει πολλά το τελευταίο διάστημα τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο (ακόμη κι έναν τίτλο). Εκείνοι που το πέτυχαν το έκαναν χωρίς να αντιμετωπίσουν την παραμικρή αντίσταση. Πολύ άνετα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό τέλειωσε κι ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει αντιπαράθεση συγκροτημένη, δυναμική και αποφασιστική. 

Αυτοί που κακοποίησαν (και συνεχίζουν) το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν μετατρέψει τις συνθήκες της διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ σε έναν πραγματικό τυφώνα που απειλεί να του στερήσει σχεδόν τα πάντα. Στην καρδιά αυτού λοιπόν του τυφώνα, καλείται ο Ιβάν να δείξει τη δύναμη του και να στείλει στον αδιάβαστο με μια αποφασιστική κίνηση και με μια έξυπνη στρατηγική, τους Δον Κορλεόνε του χώρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.