Χειρότερη κι από την απόφαση, η έπαρση Κορομηλά και Πουρσανίδη

Γιώργος Πετρίδης17 Μαΐου 2021

Στη χώρα που ποδοσφαιρικά έπρεπε να φέρει ξένους διαιτητές για να διώξει την καχυποψία και να περιορίσει την τοξικότητα, το μπάσκετ παραμένει το αποκούμπι όσων συνεχίζουν να έχουν μια σφυρίχτρα στο στόμα αν και αποδεδειγμένα η πλειοψηφία τους κινείται στα όρια της μετριότητας και ένα μέρος τους είναι απλά ανεπαρκείς.

Όσο κι αν θελήσει όμως κανείς να προσεγγίσει συγκαταβατικά διαιτητές που προφανώς και έκαναν λάθος, είναι αδύνατο να μπορέσει να εξηγήσει πως κατάφεραν τρεις άνθρωποι, δύο εκ των οποίων είναι και έμπειροι, έχοντας στα χέρια τους το μεγάλο πλεονέκτημα του instant replay, δεν είδαν σε πρώτη φάση αλλά και αδιαφόρησαν να το δουν δεύτερη φάση το προφανές. Έτσι καταδίκασαν μια ομάδα που έκανε την προσπάθεια της, γύρισε ένα παιχνίδι 20 πόντων και άξιζε μία τελευταία ευκαιρία, στην περίπτωση που έβγαζε την άμυνα με το σκορ στο 83-81 στα 32''. Σε τελική ανάλυση την κέρδισε με το σπαθί της.

Ας μην μείνουμε στα προφανή για όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ. Μήπως υπάρχει κανείς που δεν είδε ότι αυτή η φάση έκρινε το παιχνίδι και καθόρισε την ομάδα που πήρε την πρόκριση; Όχι βέβαια. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πολλά σε όλη τη σεζόν και η παρουσία του στα ημιτελικά των πλέι οφ απλά θα ήταν μια επιβράβευση γι' αυτά. Τίποτα περισσότερο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι του ΠΑΟΚ αλλά του κάθε ΠΑΟΚ που θα βρεθεί στη θέση του αργά ή γρήγορα.

Ο πρώτος διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς, που πήρε και την ευθύνη πάνω του, ψέλλισε -αυτό μαθαίνουμε- ένα... sorry προς τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Χωρίς... πολλά-πολλά. Πάλι καλά. Αναγνώρισε το λάθος του. Πέραν όμως από το λάθος που σε τελική φάση δεν υπάρχει αμφιβολία, από τον υπογράφοντα τουλάχιστον, ότι ήταν ανθρώπινο, υπάρχει κάτι που φαντάζει πολύ χειρότερο από αυτό. Η έπαρση του Κορομηλά αλλά και του δεύτερου διαιτητή, του Θεσσαλονικιού Γιώργου Πουρσανίδη που θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο. Γιατί είναι έπαρση να μην χρησιμοποιείς το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο εφόδιο σου σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, σε μία τόσο καθοριστική φάση, το instant replay, λέγοντας «γιατί να το δω; Είμαι 100% σίγουρος». Όλο αυτό δεν περιγράφει άνθρωπο με υπερβολική σιγουριά για τον εαυτό του αλλά έναν άνθρωπο με έπαρση, κάτι για το οποίο φέρει την αποκλειστική ευθύνη η ΚΕΔ που όπως πάντα, το πολύ-πολύ να τον τιμωρήσει σιωπηρά και να μην τον ορίσει σε ένα-δύο ματς των ημιτελικών.

Η ευθύνη δεν μπορεί να βαραίνει όμως μόνο τον πρώτο διαιτητή Κορομηλά αλλά και τους άλλους δύο και κυρίως τον Πουρσανίδη. Γιατί αν ήταν «100% σίγουρος» ο Κορομηλάς και... 99% σίγουρος ο Πουρσανίδης, αυτό το 1% που απέμενε, τον υποχρέωνε να πάει στο βίντεο και εκεί βέβαια θα έβλεπαν αυτό που για κάποιο λόγο δεν είδαν τρία ζευγάρια μάτια σε πραγματικό χρόνο. Αν πάλι ήταν και ο Πουρσανίδης «100% σίγουρος» όπως ο Κορομηλάς είναι συνυπεύθυνος.
ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ δεν εξήγησε στην ανακοίνωση του τον λόγο για τον οποίο δεν κατέθεσε ένσταση αν και θα έπρεπε να τον διευκρινίσει κι ας είναι προφανής. Μία ένσταση χθες, παρότι είναι 100% σίγουρο ότι θα τον δικαίωνε, θα τίναζε το Πρωτάθλημα στον αέρα αφού θα εκτροχίαζε το πρόγραμμα των πλέι οφ.

ΥΓ2: Είναι κωμικό να διακόπτονται κάθε λίγο και λιγάκι, για ψύλλου πήδημα οι αγώνες και ο ρυθμός των αθλητών για instant replay του οποίου γίνεται πολλές φορές κατάχρηση και σε φάσεις που κρίνουν αγώνες και σειρές πλέι οφ να κρίνονται έτσι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.