Χατζηβρέττας: «Μέτρησε ο αθλητικός εγωισμός των παικτών του Αρη»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε πως στη νίκη του Άρη επί του Ηρακλή έπαιξε ρόλο η θέληση και ο αθλητικός εγωισμός των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χθεσινό ματς:

«Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Ήταν όμορφο παιχνίδι. Είχε θέαμα. Είχαμε καλό επίπεδο μπάσκετ από δύο ομάδες που έπαιξαν ελεύθερα και για τη νίκη. Είχε σχετικά μεγάλο σκορ. Άξιζε τη νίκη ο Άρης. Φάνηκε να τη θέλει πιο πολύ και γι’ αυτό την πήρε. Η διαφορά των ομάδων δεν ξέρω ποια, ποια είναι ποιοτικότερη ή όχι γιατί είναι αρχή ακόμη. Παίζει ρόλο το θέλω, ο αθλητικός εγωισμός των παικτών».

Για την ατμόσφαιρα του άδειου γηπέδου:

«Δεν είναι ευχάριστο. Παίζει μεγάλο ρόλο ο παράγοντας κόσμος, ειδικά σε ματς ντέρμπι. Ότι παιχτεί σε μπάσκετ μέσα σ’ αυτή την κατάσταση πάντως είναι θετικό».

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων παικτών του Άρη:

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι σημαντικό να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, για να τραβήξει τους υπόλοιπους να κάνουν το κάτι παραπάνω. Και στον Ηρακλή πρέπει να γίνει αυτό. Να στήνεται ένας κορμός με Έλληνες και να στηρίζουν οι ξένοι παίκτες. Το έκανε ο Άρης αυτό. Παίζει ρόλο στην ομοιογένεια. Ο Ηρακλής είχε κάποια διαστήματα πολύ καλά σαν ομάδα. Ο Άρης είχε κάποιους παίκτες που έκαναν κάτι παραπάνω στα μικρά πράγματα, στις λεπτομέρειες. Αλλά πιστεύω υπερίσχυσε το θέλω και ο αθλητικός εγωισμός».

Για το αν ευκολότερα στην εποχή του έπαιρναν ευκαιρία οι παίκτες:

«Βασικός έπαιξα με τη Δάφνη, αλλά είχα παίξει και σε άλλα προηγούμενα ματς. Τώρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο να παίξουν τα παιδιά γιατί υπάρχει κρίση. Τότε είχαμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, το Πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη και είχαμε λιγότερες ευκαιρίες. Τότε όμως ήταν πολύ οργανωμένες οι ομάδες. Τώρα υπάρχει ένα αλαλούμ, δεν ξέρουν το αύριο οι ομάδες, είναι και ο κορωνοϊός. Είναι όμως ευκαιρία τώρα να βγουν μπροστά νέα παιδιά να αναδειχθούν. Προσόντα και ταλέντο υπάρχουν».

Για το τι βλέπει και ο ίδιος μέσα από την Ακαδημία Δέκα, σχετικά με το ταλέντο:

«Ταλέντο όπως είπα και πριν υπάρχει. Χρειάζεται πρόγραμμα πως οι ομάδες θα αναπτύξουν το ταλέντο. Έπειτα χρειάζεται πρόγραμμα στις επαγγελματικές ομάδες να στηρίξουν τα παιδιά. Τα παιδιά δεν το θέλουν όπως το θέλαμε τόσο εμείς. Είναι μια καλομαθημένη γενιά. Φταίμε και οι γονείς σ’ αυτό. Εμείς ήμασταν παιδιά της αλάνας που το θέλαμε περισσότερο».

Για το αν έχει επηρεάσει τις ακαδημίες λόγω κορωνοϊού το ότι το μπάσκετ παίζεται σε κλειστούς χώρους και υπάρχει φόβος:

«Το μπάσκετ δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Είναι διαδεδομένο άθλημα παγκοσμίως. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν στην ανάπτυξη των παιδιών. Τώρα ούτως ή άλλως όλα τα αθλήματα είναι σταματημένα. Υπάρχουν παιδιά, όρεξη, θέληση και διάθεση. Εμείς ξεκινήσαμε κανονικά, δυναμικά με πολλά παιδιά εξ αρχής, δεν είδα φόβο κανέναν. Το γήπεδο είναι δικό μας. Τα γήπεδα όλα είναι κλειστά. Εμείς σεβόμαστε τους αρμόδιους και τους επιστήμονες. Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για όλα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν Έφηβοι που κάνουν πρωταθλητισμό, τους κλείνουμε τον διακόπτη και μετά τους επαναφέρουμε. Θα έπρεπε ίσως να υπήρχε μια εναλλακτική λύση για να διατηρούν την επαφή. Είναι σε μια σημαντική ηλικία. Είναι δύσκολο να κόβεται έτσι μια τέτοια προσπάθεια. Θα έπρεπε να υπήρχε ένα πρόγραμμα πολύ πιο προσεκτικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.