Χατζηνικολάου: «Μπορεί ο Καμαρά να «λύσει» το πρόβλημα σκοραρίσματος - Θέλει χρόνο ο Ιτούρμπε»

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Χατζηνικόλαου και σχολίασε τη χθεσινή αναμέτρηση του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο πρώην προπονητής και ποδοσφαιριστής σε Άρη και ΟΦΗ, μίλησε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «κίτρινων», την κίνηση «ματ» με Σελίμοβιτς από Νιόπλια και για τις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει φέτος το δυναμικό του Άκη Μάντζιου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του Άκη Μάντζιου, είναι πρεμιέρα, ο Άρης σαφώς στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως δεν το πέτυχε. Στο δεύτερο μέρος μπλοκαρίστηκε πολύ έξυπνα από τον ΟΦΗ, παίζοντας με τρία στόπερ και φέρνοντας τον Σελίμοβιτς ακριβώς μπροστά από την άμυνα, δημιούργησε περισσότερους κλειστούς χώρους και ανάγκασε τον Άρη να κάνει σέντρες και από μακριά, εκεί νομίζω πως πήγε πάνω στο παιχνίδι των «Κρητικών.» Ίσως οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα έπρεπε να πάρουν περισσότερες προσωπικές ενέργειες για να μπορέσουν να διασπάσουν την υψηλή άμυνα του ΟΦΗ. Κατά τα αλλά νομίζω, παίζοντας αυτό το ποδόσφαιρο οι «κίτρινοι» δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, θα πάρει και παιχνίδια εκτός έδρας γιατί έχει πολύ καλή ομάδα και παίζει ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.»

Πως τα είδες τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα;

«Είναι παρά πολύ καλοί παίκτες, προσαρμοστήκανε σχετικά γρήγορα, ο Ιτούρμπε ίσως να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο. Όσο για τον Καμαρά, δεν χρειαζόταν να έρθει στον Άρη για να μας πει ποιος παίκτης είναι, νομίζω ότι στην πορεία θα κάποιοι από αυτούς θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και θα δημιουργήσουν καταστάσεις και γκολ. Για να πάρουν γρήγορα βαθμούς και να ξεφύγουν από το -6, ίσως η πρεμιέρα και η αφαίρεση βαθμών είχε δώσει λίγο παραπάνω άγχος στην ομάδα.»

Μπορεί να λύσει ο Καμαρά το πρόβλημα σκοραρίσματος;

«Ο Καμαρά μπορεί να το λύσει το πρόβλημα, απλώς εχθές στο δεύτερο ημίχρονο λόγω του παιχνιδιού του ΟΦΗ, αναγκάστηκε ο Άρης να δοκιμάσει τις σέντρες και εκεί ήθελε να το πάει ο ΟΦΗ. Για αυτό ο Μάντζιος χρησιμοποίησε και τον Μάνο, προφανώς για να διεκδικήσει κάτι στο υψηλό παιχνίδι, ίσως να έπρεπε να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν ένας εναντίον ενός.

«Ο ΟΦΗ ήρθε στο «Κ.Βικελίδης» αρκετά διαβασμένος, κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όπως και το έκανε στο 3΄λέπτο που είχε μια καλή ευκαιρία. Από και εκεί και έπειτα, είναι στις ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει ο κάθε παίκτης την ώρα του παιχνιδιού, αν οι πρωτοβουλίες των παικτών του Άρη ήταν τελείως διαφορετικές και όχι να πάνε σε σέντρες θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, νομίζω ότι η τακτική του ΟΦΗ  οδήγησε να κάνει σέντρες και εκεί είναι το όπλο του Νιόπλια, που πέρασε ως αλλαγή και τον Σελίμοβιτς και κάθε φορά που γινόταν σέντρα κατάφερνε να τις καθαρίσει.

Μπορεί πιστεύεις η ομάδα να τα ανταπεξέλθει σε αυτή τη πίεση που δημιούργησαν οι μεταγραφές;

«Μπορεί να τα καταφέρει, επειδή οι παίκτες που ήρθαν στον Άρη, είναι εξίσου καλοί με την περσινή ομάδα, από τη στιγμή που φέρνεις πολύ καλούς παίκτες οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.