Χατζηισαΐας: «Ονειρική για μένα η φετινή σεζόν»

Κώστας Πετρωτός03 Μαΐου 2020

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όταν ήταν πλέον ποδοσφαιριστής της Ρίζεσπορ, σε συνέντευξή του στη «Μ, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δρόμοι του να συναντηθούν ξανά με τον ΠΑΟΚ

Από τότε πέρασαν εννιά μήνες, γεμάτοι εμπειρίες για τον ίδιο αφού αγωνίστηκε σε δύο Πρωταθλήματα, το τουρκικό και το βελγικό με την φανέλα της Σερκλ Μπριζ. 

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας κάνει την αποτίμηση της πορείας του σ’ αυτό το διάστημα, πιστοποιώντας παράλληλα ότι οι δεσμοί με τον Δικέφαλο δεν έχουν κοπεί.

-Δημήτρη, πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση με την πανδημία; Είσαι Ελλάδα απ’ ότι γνωρίζουμε, τι προπόνηση κάνεις; Πώς συντηρείσαι;

-«Καλησπέρα, σίγουρα είναι μια πρωτόγονη εμπειρία για όλους μας όλο αυτό που συμβαίνει, παίρνουμε τις προφυλάξεις μας για να προστατεύσουμε και εμάς αλλά και την οικογένεια μας. Τα γρήγορα μέτρα που πήραμε ως χώρα έχουν βοηθήσει στη μη εξάπλωση του ιού, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει και με την οικονομία και τι αντίκτυπο θα έχει συνολικά η πανδημία.

Σε προσωπικό επίπεδο, καθημερινά κάνω κάποια προγράμματα για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να βάλω και κάποια νέα πράγματα στο παιχνίδι μου».

-Να υποθέσουμε ότι η αγωνιστική δράση σταμάτησε για σένα πάνω που είχες βρει ρυθμό με τη Σερκλ Μπριζ;

-«Όχι! Όταν τελείωσε η αγωνιστική δράση είχαμε πετύχει τον στόχο της ομάδας και θα παίζαμε τα play off για την Ευρώπη. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ομάδα προσαρμόστηκα και, μάλιστα, στις πρώτες αγωνιστικές βγήκα και MVP, ενώ ήμουν και στις καλύτερες ενδεκάδες των αγωνιστικών. Γενικά, ήταν μια πολύ καλή περίοδος για μένε και είμαι πολύ χαρούμε που όλα πήγαν καλά».

-Πώς θα χαρακτήριζες την φετινή σεζόν; Μεταγραφή στην Ρίζεσπορ, στην πορεία δανεισμός στο Βέλγιο…

-«Θα την χαρακτήριζα σχεδόν ονειρική. Πήρα μια πολύ καλή μεταγραφή σε μια ομάδα του εξωτερικού, δοκίμασα τις ικανότητες μου σε έναν απαιτητικό και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα όπως το τουρκικό. Τα πήγα θεωρώ πολύ καλά στην αρχή, έβγαινα MVP της ομάδας και της αγωνιστικής, συμπεριλαμβανόμουν στις καλύτερες ενδεκάδες και έπειτα ήρθε μια καινούργια ωραία «περιπέτεια» σε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα που τα πήγα εξίσου καλά και πετύχαμε και τον στόχο της ομάδας με συνεχόμενα καλά αποτελέσματα που ήταν και το πιο σημαντικό».

-Πιστεύεις ότι έχεις γίνει καλύτερος μετά την φετινή σεζόν στο εξωτερικό; Κι αν ναι που νομίζεις ότι βελτιώθηκες;

-«Γενικά από πολύ μικρός δουλεύω καθημερινά και προσπαθώ να βελτιώνω τις αδυναμίες μου, πιστεύω σε μένα και τις δυνατότητες μου. Ενας ποδοσφαιριστής όσο παίζει βελτιώνεται και εγώ, δόξα τω Θεώ, από τον Βατανιακό που άρχισα να παίζω επαγγελματικά, έχω γεμάτες και καλές χρονιές, εκτός από ένα μικρό διάστημα τον δεύτερο χρόνο στον ΠΑΟΚ. Είμαι επίσης τυχερός που όλα τα χρόνια στις ομάδες που αγωνίζομαι κατακτούμε τους στόχους μας. Με τον Πανιώνιο είχαμε βγει στην Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ κάναμε πρωταθλητισμό, δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο, αλλά κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας. Με τον Ατρόμητο κάναμε πρωταθλητισμό και βγήκαμε δυο συνεχόμενες χρονιές στην Ευρώπη, ενώ και φέτος όλα ήταν πάλι όλα καλά».

«Τι πήγε στραβά για τον ΠΑΟΚ; Τα απρόσμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα»

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας έχει φορέσει δέκα φορές την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι, έχοντας πετύχει και ένα γκολ κόντρα στον Πανθρακικό. Ο συνολικός αριθμός αγώνων του με τον Δικέφαλο δεν είναι μεγάλος, παρόλα αυτά, διατηρεί πολύ στενό δέσιμο με την ομάδα και φυσικά παρακολουθεί την πορεία της αδιάλειπτα. Αυτή η στενή σχέση μας έδωσε το ερέθισμα να ζητήσουμε την άποψή του για την φετινή ομάδα, με την οποία άλλωστε έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι.

-Φαντάζομαι παρακολουθούσες τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό Πρωτάθλημα από το εξωτερικό όπου ήσουν. Ποια είναι η άποψή σου; Τι πιστεύεις δεν έκανε φέτος ο ΠΑΟΚ και δημιουργήθηκε διαφορά βαθμολογική με τον Ολυμπιακό;

-«Ναι, φυσικά παρακολούθησα αρκετά τον ΠΑΟΚ φέτος,είναι μια ομάδα που έχω μια ιδιαίτερη σχέση μαζί της και χαίρομαι όταν τα πηγαίνει καλά. Από την προετοιμασία που κάναμε φέτος πίστευα ότι η ομάδα θα πάει καλά και θα διεκδικήσει και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είχαμε καλούς παίκτες, καλό κλίμα, καλό προπονητή και μια διοίκηση συνέχεια δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν. Δεν μπορώ να ξέρω τι πήγε στραβά και δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά. Ίσως κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα εκτός προγράμματος».

-Τον Ατρόμητο πώς τον είδες φέτος;

-«Να σου πω την αλήθεια, περίμενα να πάει καλύτερα. Πίστευα ότι θα βγει πάλι μέσα στις πέντε πρώτες ομάδες του Πρωταθλήματος. Ίσως έφταιξε η αλλαγή προπονητή στην αρχή. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα και πραγματικά, όπως την έζησα εγώ δυο χρόνια που αγωνιζόμουν εκεί, πιστεύω ότι αξίζει να είναι στις πέντε καλύτερες ομάδες στην χώρα μας και να παίζει στην Ευρώπη. Τους εύχομαι τα καλύτερα για την νέα χρόνια».

Η ιδιαίτερη σχέση με «Μύστα», «Πάσχα»

Ο 27χρονος αμυντικός διατηρεί άριστες σχέσεις με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με τον οποίο περνά αρκετές ώρες (για δουλειά και χαλάρωση), στις μέρες καραντίνας που ζούμε. Εχουν κάνει διάφορες… γυμναστικές επιδείξεις, ενώ τραγουδάνε μέσω live instagram. Ωστόσο, υπάρχει και ένας ακόμη πιο κολλητός για τον οποίο ρωτήσαμε τον υψηλόσωμο αμυντικό.

-Σε βλέπουμε παρέα με τον Μυστακίδη πολύ συχνά; Αυτή είναι μία σχέση που φτιάχτηκε στα χρόνια του ΠΑΟΚ;

-«Τον Μύστα τον ξέρω πολλά χρόνια πριν τον ΠΑΟΚ αλλά όταν ήμασταν συμπαίκτες ήρθαμε ακόμα πιο κοντά και κάναμε πολλή παρέα όπως και τώρα».

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι ο Χατζηισαΐας κάνει και με τον Γιάννη Μυστακίδη προπονήσεις αυτές τις μέρες, ενώ διατηρούν στενή σχέση και όταν βρίσκονται ο ένας στο Βέλγιο με την Σερκλ Μπριζ και ο άλλος στην Ολλανδία με την Ντε Γκράαφσαπ.

Εχουνε φτάσει και σημείο να δίνουν ραντεβού στο ενδιάμεσο της απόστασης που τους χωρίζει οδικώς για να βρεθούνε και να περάσουν λίγο χρόνο μαζί.

Οι σκέψεις για την επόμενη σεζόν

-Έχεις άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Ρίζεσπορ. Πιστεύεις ότι θα είσαι εκεί την νέα σεζόν; Γιατί πιστεύεις ότι φέτος, ενώ άρχισες πολύ καλά, έφυγε τελικά δανεικός;

-«Έχω δυο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την Ρίζεσπο. Είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Και εγώ και η ομάδα ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά τον Δεκέμβριο, όπως είπα και πριν, ήρθε μια νέα ωραία πρόκληση για ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και θεώρησα ότι ήταν καλό να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και εκεί και είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά».

-Έχεις σκεφτεί καθόλου την επιστροφή στην Ελλάδα μετά από έναν χρόνια εκτός συνόρων;

-«Όχι, δεν σκέφτομαι ακόμα την επιστροφή μου στην Ελλάδα,είναι πολύ νωρίς. Πέρσι πέτυχα έναν προσωπικό μου στόχο να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Το έκανα, θεωρώ, αρκετά επιτυχημένα φέτος, έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με την Ρίζεσπορ, όποτε συνεχίζουμε κανονικά αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

«Περίεργη η κατάσταση που ζούμε στο Βέλγιο»

-Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να παρθεί απόφαση να γίνουν τελικά παιχνίδια στο Βέλγιο; Το ρωτάω γιατί είχε παρθεί απόφαση να διακοπεί η σεζόν και μετά την παρέμβαση της UEFA το ξανασκέφτονται.

-«Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Στην αρχή μας είχαν ενημερώσει ότι θα συνεχιστεί μετά ότι ίσως τελειώσει, οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν. Είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση όλο αυτό που ζούμε, δεν ξέρουμε αν και πότε θα ξαναπαίξουμε».

«Υπάρχει ανασφάλεια λόγω κορωνοϊού»

-Ακούμε διάφορα για υγειονομικά πρωτόκολλα, μέτρα που θα πρέπει να παίρνονται για τους αθλητές; Έχεις φοβηθεί καθόλου για το από εδώ και πέρα; Για το πώς θα διεξάγονται οι αγώνες;

-«Σίγουρα υπάρχει μια ανασφάλεια. Τι είναι σωστό να κάνουμε και τι όχι. Να φοράμε μάσκες; Να μην φοράμε; Καθημερινά οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι πολλές και διαφορετικές, ελπίζω σύντομα να βρεθεί κάποιο φάρμακο ή το εμβόλιο και όλο αυτό να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Βλέπουμε παγκόσμια πόσες ζωές χάνονται και αυτό είναι κάτι τραγικό.

Οι αγώνες χωρίς κόσμο, σίγουρα δεν είναι ίδιοι, δεν έχουν την ίδια ένταση, τον ίδιο παλμό. Και για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ ωραίο να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, ακόμα και αν είναι εχθρική η ατμόσφαιρα, παίρνεις δύναμη, το ζεις, το ευχαριστιέσαι. Υγεία να έχουμε όλοι μας και ελπίζω να περάσει γρήγορα όλο αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.