Χαριζακλής: Βάση στα πρώτα τους ημίχρονα

Πέτρος Χαριζακλής18 Φεβρουαρίου 2023

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο να έχουμε. Η τελευταία στήλη μας δεν πήγε τόσο καλά, κάναμε το ήμισυ και στις δύο δυάδες και έτσι δεν πήγαμε στο ταμείο. Συνεχίζουμε όμως με τις επιλογές από αυτό το σαββατοκύριακο. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει.

Ξεκίνημα με την αγαπημένη Τσεχία και το Μπρνο-Μπάνικ Οστράβα.

Η γηπεδούχος δεν έχει μπει καλά στο 2023 με μόλις ένα βαθμό σε τρία ματς και έχοντας σκοράρει μόλις ένα τέρμα. Πάντα εντός είναι πιο δυνατή και παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία (16/19). Ψάχνει μια καλή εμφάνιση. Η Μπάνικ από την άλλη, αντί να επιβεβαιώσει με εντός έδρας νίκη το σπουδαίο διπλό της στην Τέπλιτσε, έχασε από τη Γιάμπλονετς και δείχνει πως αυτά τα σκαμπανεβάσματα δεν της επιτρέπουν να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρόλα αυτά βγάζει και αυτή πολλά over (14/19) και μάλιστα με τον Χάπαλ στον πάγκο της έχει 7/8 και έξι από αυτά ήταν και g/g. Επιλογή λοιπόν το over στο 1,77.

Συνεχίζουμε στην Τσεχία, με το Τέπλιτσε-Σλάβια.

Η γηπεδούχος δεν είναι σε καλή κατάσταση, μετράει τρεις ήττες και έχει μπλέξει για τα καλά στη μάχη της παραμονής. Η Σλάβια κέρδισε εύκολα την Μπρνο, έκανε το 3x3 στο 2023 και θα προσπαθήσει να πάει χωρίς απώλειες μέχρι το ντέρμπι με την Πλζεν στα μέσα Μαρτίου. Η Σλάβια είναι αήττητη στα 16 πιο πρόσφατα παιχνίδια των δύο ομάδων. Η τελευταία νίκη της Τέπλιτσε ήταν τον Αύγουστο του 2014 με σκορ 2-1. Το διπλό πληρώνει ψίχουλα, όμως από το ημίχρονο φτάνει στο αξιοπρεπές 1,83. Η Σλάβια φέτος έχει 5 διπλά στο πρωτάθλημα, σε όλα κέρδιζε από το ημίχρονο.

Μεταφερόμαστε στην Πορτογαλία και στο Πόρτο-Ρίο Αβε.

Οι «δράκοι» βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση με 9 συνεχόμενες νίκες και 21 ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της η Πόρτο κέρδισε στο ντέρμπι την Σπόρτινγκ και την έβγαλε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Μάλιστα εντός έδρας είναι πανίσχυρη και στις 8 νίκες της στο «Ντραγκάο» κέρδιζε σε όλες από το ημίχρονο. Η Ρίο Αβε πήρε τη νίκη-ανάσα και πλέον αισθάνεται πιο άνετη. Εκτός έδρας σκοράρει λίγο, ενώ έχει κακή παράδοση στην έδρα της Πόρτο. Προφανώς ο άσος δεν με απασχολεί τόσο χαμηλά, από ημίχρονο όμως στο 1,73 μπαίνει στις επιλογές μου.

Επιστρέφουμε στην Τσεχία για το Μπουντεγιόβιτσε-Μποέμιανς.

Δεν πατάει καλά η Μπουντεγιόβιτσε στο 2023 με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Μόνο στο Κύπελλο έχει κερδίσει και το φάσμα του υποβιβασμού δεν είναι μακριά. Τη φετινή χρονιά είναι κάκιστη στο «Στρελέτσκι» με μόλις ένα τρίποντο και συνολικά έχει πετύχει μόλις 7 γκολ εντός. Από την άλλη, η Μποέμιανς μπορεί να διασύρθηκε στο μίνι ντέρμπι της Πράγας από την Σπάρτα, ωστόσο η σημερινή της αντίπαλος είναι πιο εύκολη ενώ και μακριά από το «Ντόλιτσεκ» αποδίδει καλύτερα (6 διπλά φέτος). Το διπλό περίμενα να είναι κοντά στις δύο μονάδες, στο 2,35 με προκαλεί και το βάζω στις επιλογές μου.

Κλείνουμε με Σλοβακία και το Ποντμπρέζοβα-Ζίλινα.

Η γηπεδούχος είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος και βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την είσοδό της στην εξάδα, γεγονός που θα σημαίνει πως θα εξασφαλίσει αρχικά την παραμονή της στην κατηγορία. Εντός είναι δυνατή και ειδικά κόντρα στους μεγάλους έχει κάνει εκπλήξεις. Η Ζίλινα βρίσκεται στην 6η θέση και θέλει επειγόντως βαθμούς για να παραμείνει στην εξάδα. Είναι μια νεανική ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα και παράλληλα μπορεί να κερδίσει και να χάσει από τον καθένα. Μακριά από το γήπεδό της είναι αδύναμη (1-2-6). Η ανάγκη της για βαθμούς είναι μεγαλύτερη από της Ποντμπρέζοβα και πιστεύω πως θα ανοιχτεί και αυτό θα κάνει ροντέο το ματς. Ετσι, η επιλογή μου είναι το over στο 1,75.

Δυάδα ΣΚ με γκολ

ΜΠΡΝΟ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ Over  1,77

ΠΟΝΤΜΠΡΕΖΟΒΑ – ΖΙΛΙΝΑ Over  1,75

Δυάδα Σαββάτου

ΤΕΠΛΙΤΣΕ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 2 ημ/ 2τελ.  1,83

ΠΟΡΤΟ – ΡΙΟ ΑΒΕ 1 ημ/ 1τελ.  1,73

Μονό Κυριακής

ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ 2   2,35

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.