Χαριζακλής: Ωρα Ευρώπης για τη Βάτενς

Πέτρος Χαριζακλής14 Μαΐου 2022

Καλό μεσημέρι σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Πιθανότατα το προτελευταίο που τα λέμε για φέτος από την στήλη, καθώς τα πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους σιγά σιγά. Την περασμένη εβδομάδα τα πήγαμε καλά με 2/3 περασμένες επιλογές και το 3,59 της ισοπαλίας στο ντέρμπι της Βιέννης έδωσε ένα μικρό κέρδος στη στήλη. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου.

Ξεκίνημα με την Αυστρία και τα πλέι άουτ, με το Βάτενς-Χάρτμπεργκ.

Προτελευταία αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Βάτενς έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και με νίκη σφραγίζει τα μπαράζ Ευρώπης (θα τερματίσει είτε 7η είτε 8η). Μπορεί να το κάνει και με ισοπαλία αλλά η Λίντσερ καραδοκεί και υπερέχει στην ισοβαθμία της Βάτενς, άρα μπορεί να χάσει το πλεονέκτημα έδρας. Το μόνο αρνητικό για την Τιρολέζα είναι πως δεν έχει κερδίσει ποτέ εντός την Χάρτμπεργκ, αλλά είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στα πλέι άουτ. Η φιλοξενούμενη είναι σε καλό μομέντουμ και θα τα παίξει όλα για όλα για να εξασφαλίσει από τώρα την παραμονή της. Βέβαια αν την ίδια ώρα η Αλταχ δεν κερδίζει, τότε θα το κάνει χωρίς να κάνει τίποτα η ίδια, αλλά στις ομάδες δεν υπάρχει αυτό το σκεπτικό. Επίσης, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την Χάρτμπεργκ να βρεθεί στα μπαράζ Ευρώπης αν κερδίσει τη Βάτενς, καθώς θα την πλησιάσει στον πόντο. Θεωρώ πως η Βάτενς έχει λιγότερο άγχος και μπορεί να κερδίσει την Χάρτμπεργκ, με τον άσο να καλοπληρώνει στο 2,19.

Συνεχίζουμε με την Τσεχία και εδώ στα πλέι άουτ, όπου η Τέπλιτσε υποδέχεται την Παρντούμπιτσε.

Η Τέπλιτσε θα παίξει μπαράζ για την παραμονή της στην κατηγορία αφού πλέον δεν μπορεί να τα γλιτώσει (πως να το κάνει άλλωστε όταν δεν μπορεί να κερδίσει την υποβιβασμένη Καρβινά), ωστόσο έχει το κίνητρο να διαλέξει πιθανό αντίπαλο αν τερματίσει προτελευταία ή προπροτελευταία. Η Παρντούμπιτσε είναι σε εξαιρετική κατάσταση στα πλέι άουτ, είναι αήττητη σε τέσσερα παιχνίδια και μάλιστα έσφιξε την άμυνά της στο καλύτερο σημείο, εκεί όπου στην κανονική διάρκεια δεχόταν για πλάκα γκολ. Βέβαια υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Μποέμιανς σε περίπτωση που ηττηθεί και αυτό θα την στείλει στα μπαράζ, αλλά της αρκεί να μην χάσει για να παραμείνει στην κατηγορία. Αν το παιχνίδι στην διάρκεια είναι ισόπαλο, δεν θα ανοιχτεί. Θα πάμε στα δεξιά με κάλυψη (2 DNB) στο 1,87.

Τέλος, κλείνουμε τη στήλη με το Αούστρια Κλάγκενφουρτ-Αούστρια Βιέννης.

Πολλά τα αμυντικά προβλήματα της Κλάγκενφουρτ που δεν έχει κερδίσει εντός στα πλέι οφ και δικαίως βρίσκεται στην τελευταία θέση της διαδικασίας. Βέβαια ίσως είναι η τελευταία της ευκαιρία για να διεκδικήσει την 5η θέση καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με τη Σάλτσμπουργκ. Η Αούστρια Βιέννης είναι ντεφορμέ (επτά ματς χωρίς νίκη) αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια έκανε καλές εμφανίσεις. Αν δεν χάσει εξασφαλίζει μια θέση στην πεντάδα γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Κλάγκενφουρτ. Βέβαια με νίκη ακόμη μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Περιμένω ισορροπημένο παιχνίδι, ρισκάρω στην ισοπαλία του 3,76.

Δυάδα Σαββάτου

ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ ΒΑΤΕΝΣ – ΧΑΡΤΜΠΕΡΓΚ 1              2,19

ΤΕΠΛΙΤΣΕ – ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ 2 DNB    1,87

Μονό Κυριακής

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ Χ   3,76

Μπες και εσύ τώρα στη μεγάλη παρέα του betshow.com! Καθημερινά αναλύσεις και προτάσεις από οχτώ κορυφαίους tipsters!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.